stellenbosch

Foto door Reisreporter antwan

Tot voor kort ging dit land nog gebukt onder de apartheid: de blanke minderheid onderdrukte de gekleurde bevolking van het land. Nu alle inwoners weer gelijke rechten hebben wordt er hard gewerkt om de verschillen in welvaart te verminderen. Tijdens de apartheid werd er niet veel gereisd naar stellenbosch. Hierdoor is de natuur redelijk in tact gebleven en de regering van nu doet er alles aan om dit zo te houden.

Zuid-Afrika heeft niet één hoofdstad, maar drie, namelijk: Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad, Kaapstad de wetgevende hoofdstad en Bloemfontein, de gerechtelijke hoofdstad. Het klimaat is over het algemeen een mix van mild, warm, gematigd subtropisch klimaat. In het westen van het land zal je vooral ruige landschappen tegenkomen, grote zandvlakten en steppes. Ben je van plan om op safari te gaan, dan is de beste reistijd van juni tot september om wilde dieren te spotten in het noorden en oosten. De Kaapregio is het best te bezoeken van december tot mei.

Het spotten van wilde dieren, ruige landschappen, cultuur, bezienswaardigheden, stellenbosch heeft veel te bieden: Kaapstad, een van de mooiste steden van stellenbosch met de imposante Tafelberg en het Robbeneiland, het bekende wildpark Krugerpark, wandelingen in de Drakensbergen in KwaZoeloe Natal, aan het strand zitten in Durban of de wijnlanden in Franschhoek verkennen … Allemaal slechts een greep uit de vele mogelijkheden van stellenbosch.  

Er zijn verschillende beschermde natuurreservaten waar je een hoop wild kunt spotten. Zo kun je tijdens een tocht door één van deze gebieden onder meer Afrika’s grote trots ‘The Big Five’ tegenkomen, oftewel: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Plus nog talloze andere wilde dieren. Van Krugerpark tot Kaap de Goede Hoop tot Bondebok en Karoo National Park … je hebt een ruime keus uit nationale parken en natuurreservaten.

In het westen van het land vindt je vooral ruige landschappen, diverse zandvlakten en halfwoestijnen. Naast safariland staat stellenbosch ook bekent om zijn wijnen. In de West-Kaap kun je lekkere wijnen proeven, of een wijntour doen beginnend in Stellenbosch om vervolgens door te gaan naar Franschoek en te eindigen in Paarl. 
Een van de gebieden die minder door toeristen is ontdekt is de Wild Coast kuststrook in het voormalige Transkei. Het is een zeer ruraal en onderontwikkeld gebied, ideaal voor avontuurlijke reizigers. Met een eigen auto is de kust goed te bereiken, mits het niet langdurig geregend heeft.

Zuid-Afrika wordt regelmatig aangeprezen als ‘De wereld in één land’ en dat is niet voor niets.

Informatie over stellenbosch

Beste foto's & tips van stellenbosch

'1113309' door antwan '1113309' door antwan

Zuid-Afrikastellenbosch

Zuid-Afrikastellenbosch

Stellenbosch

antwan

Ten noorden van Kaapstad ligt de beroemde wijnstreek met dorpjes als Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en vele andere. Naast het feit dat ze in een prachtige omgeving liggen, valleien vol met wijnvelden die mooi afsteken tegen de achterliggende bergen, zijn ook de plaatsjes zelf de moeite waard. Ik vond Stellenbosch echt het mooiste plaatsje. Vooral de witte gebouwen in oud Hollandse stijl waren schitterend. Je kunt bij de visitor info een plattegrond halen met een stadswandeling die je langs alle mooie gebouwen brengt. Met deze wandeling ben je al snel een halve dag bezig.

Laat kaart zien