Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Actie & Sensatie : haaien, krokodillen, dolfijnen en walvissen

Zuid-Afrika


In Zuid Afrika kun je diverse actiefe en sensationele activiteiten doen. Hieronder wat tips om jouw reis tot een onvergetelijke ervaring te maken:

Kajakken:
op de boulevard in Kaapstad zijn kajaks te huur, waarmee je er op uit kunt in de Tafelbaai. Hier zie je regelmatig dolfijnen uit het water springen. Ook ontmoet je hier walvissen. De meest voorkomende walvis in de Tafelbaai is de Zuidkaper, maar ook de bultrug tref je hier aan. Boven je hoofd zie je allerlei vogels rondvliegen, zoals de enorme albatros. Een ander hoogtepunt van de kajaktocht is een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelbaai! 115 km van Kaapstad ligt Hermanus, ook hier kun je walvissen spotten.

Haaien & Shark diving:
Het dorpje Gansbaai (40 km van Hermanus ) staat bekend om de grote populatie witte haaien, die hier voor de kust zwemmen. Er zijn een aantal bedrijfjes dat een shark dive aanbied. Je vaart met een boot naar een eilandje voor de kust waar veel zeehonden leven. Je krijgt een duikuitrusting aan en wordt in eenkooi te water gelaten. Vlees wordt in het water gegooid, en de haaien komen op het vlees af. Zo kun je de haaien van heel dichtbij zien. Meestal is er nog een uitleg door een expert over het gedrag van deze dieren en de noodzaak van hun voortbestaan.

Duiken met krokodillen:
In Oudtshoorn, 420 km tOv Kaapstad kun je duiken met krokodillen. Je gaat in een kooi te water , tussen een aantal krokodillen. Ze zien mensen als prooi, dus ze zullen je met geweld uit de kooi willen krijgen!! De krokodil kan met zijn kaken heel veel kracht zetten, dus in dit geval ben je verzekerd van heel veel adrenaline!

Wandelen en klimmen>
Op 260 km ten noorden van Kaapstad tref je de Cederbergen. Om er te komen neem je vanaf Kaapstad de N7 via de Piekenierskloof-pas en Olifantsvallei imet aan de rechterhand de Cederbergen. In het gebergte wordt veel rooibosthee verbouwd. Het is een woest gebied met rotsformaties. Er zijn prachtige wandelroutes en klimmers kunnen hier hun hart ophalen. Klimmogelijkheden zijn eindeloos.

Raften: Via de N7 richting Calvina zie je al snel borden met "rafting". Volg de borden en je komt uit bij de Doring rivier, een vrij wilde rivier waarop je tochten van 1 of 2 dagen kunt maken om de Doring rivier te bedwjngen.
Kijk voor meer info en nog meer activiteiten op: www.sa-venues.com/activities