Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Boulders Beach

Zuid-Afrika


De penguins van Boulders Beach waren hier niet altijd. In 1982 vestigden een paar van deze kleine publiekstrekkers zich op het zachte witte zand tussen de grote granieten keien die het strand beschermen tegen wind en grote, stormachtige golven. Je kunt nu op verschillende plekken bij Boulders Beach (ook wel Boulder Bay genoemd) naar de penguins kijken. Bij het lokale strand of bij het Boulder Visitor Centre. De penguins die je hier ziet zijn trouwens niet zomaar penguins, maar zwartvoetpinguïns. Ze hebben een zwarte snavel, witte buik en zwarte rug. Er zijn inmiddels zo’n 3000 te vinden bij Boulder Bay.

Tip: Wil je niet met de auto kan je ook met openbaar vervoer naar Bolders Bay reizen. Pak de trein vanaf het station van Kaapstad tot aan Simon's Town (koop wel een Eerste Class-kaartje). De trein rijdt langs de kustlijn van de Kalk Bay, een ongelooflijk mooie treinrit. Vanuit Simon's Town kun je een wandeling maken van ongeveer 30 minuten door het historische dorp of een taxi nemen.

Of de nieuw gelanceerde City Sightseeing Cape Point Explorer deze stopt ook bij Boulders op weg naar Capepoint en het is zowel handig en betaalbaar. Zie de volgende link : https://www.citysightseeing.co.za/destinations/cape-town/products/cape-point-explorer-tour