Zuid-Afrika reisblogs

Mijn Autoroute van Johannesburg tot Kaapstad

marvis was er (tot 09 aug 2008) Gepost op 21 mrt 114 reacties

Mijn Autoroute – begint in Juli 2008 in Johannesburg – Zuid Afrika en eindigt na 4 prachtige weken in Kaapstad nadat we 5.320 km gereden hebben door een kleurrijk en gastvrij land.
De route hebben we zelf uitgestippeld maar de hotels hebben we geboekt bij OAD.
Nu een uitvoerige inspectie door 2 zeer vriendelijke Zuid Afrikanen en door ons krijgen we de sleutels van onze huurauto – Toyota Corolla 1.6 en rijden eerst nog even een rondje over het parkeerterrein omdat we straks aan de linkerkant van de weg moeten gaan rijden en dat is toch wel even wennen. Hierna zetten we koers naar Pretoria voor een bezoek aan het Voortrekkers Monument.
Daarna Pilgrim’s Rest en via de schitterende Panorama Route met bezoek aan Bourke's Luck Potholes, even 'n blik werpen op de Three Rondavels en niet te vergeten Gods Window gaan we naar Edeni Private GamePark, waar we upgrade van onze kamer krijgen naar een comfortabele bungalow met alles erop en eraan.
Het is hier geweldig met de safari’s door ranger Paul, de heerlijke rust en uitstekend volpension.
Een rit door het Krugerpark blijft fascineren en in juli ziet men veel wild doordat al het blad van de bomen is en hetl wild naar de asfaltwegen komt vanwege de warmte. Vooral niet te hard rijden want er is zoveel moois te zien.
Hierna rijden we naar Swaziland met dansende kinderen met bananenrokjes langs de weg. De natuur is prachtig maar wel een arm land, gezien de armoedige hutjes.
Daarna verder naar St. Lucia voor een boortocht over het meer vol met nijlpaarden. Maar deze nijlpaarden lopen ook ’s nachts door de plaats en in tuinen, erg mooi om te zien vanaf je balkon.
De tocht wordt voortgezet naar Eshowe voor een 2-daags verblijf bij Shakaland, waar we een rondleiding met allerlei demonstratie’s krijgen van de Zulu-gebruiken, zoals het bierbrouwen, speerwerpen en andere vechtsporten en het verleiden van de Zulu-meisjes. In de avond een spectaculaire dansshow. Je krijgt hier een goed beeld van de traditionele cultuur van de Zulu’s.
Een tocht naar de Drakensbergen, waar we een excursie voor de SaniPass hebben geboekt. We gaan met een 4x4 jeep en gids naar Lesotho, een tocht over een gravel, puin en rotsweg met steeds een schitterend uitzicht en we rijden naar een hoogte van 2873 mtr met een temperatuur van ca. 3 graden. We zien veel armoede en krijgen uitleg over het leven op deze hoogte met de herders. Iedereen loopt met dekens om tegen de kou, de dekens worden door de regering geschonken. Snel nog even iets eten in de hoogste pub van Afrika en daarna weer voor een ruim 3 uur durende tocht naar beneden.
Verder naar de Wild Coast – Oostkaap, een zeer weinig gereden route want veel mensen mijden dit gedeelte van Afrika, maar wij hebben genoten van alle kleurrijke rondavels, de Xosa vrouwen met de manden op hun hoofden, de zee bij Coffee Bay en ‘the Hole in the Wall’.
Een bezoek aan Addo Elephant NP is zeer de moeite waard, maar een volgende keer geen gids meenemen want we zien al het wild eerder dan hij.
Tsitsikamma NP is genieten in een huis met openhaard en bubbelbad en de ruige kust.
Oudtshoorn is geweldig vanwege de struisvogels, de Cango grotten, het wildpark en zeker de route over de SwartbergPass, een kronkelende steenslagweg op 1436 mtr hoogte in een fantastische omgeving.
Verder via Route 62, zeer bekend bij motorrijders, waar we een bezoek brengen aan Ronnies ‘SEX’shop, een witte kroeg in niemandsland en waar zeer veel BH’s, petjes en stropdassen aan het plafond hangen. Het meest zuidelijke puntje van Zuid Afrika is L’Agulhas, waar de Atlantische en de Indische oceanen elkaar ontmoeten, dat mag men zeker niet vergeten, om daarna via de kustweg naar Hermanus te rijden om de walvissen uit het water te zien springen, zelfs wanneer je in de ochtend aan het ontbijt zit zie je steeds walvissen hoog boven het water uitspringen, een zeldzaam ontbijt dus.
Stellenbosch en Paarl bezoeken we voor de wijnen, de mooie witte huizen in Oud Hollandse stijl, maar het Afrikaans TaalMonument mag je ook niet vergeten.
Langs de westkust rijden we door naar Kaapstad, onze einddoel. Het Waterfront is zeer gezellig met z’n winkels en goede restaurants.
We hebben geluk want de Tafelberg heeft geen kleed en gaan met de kabelbaan naar en zien heel Kaapstad aan onze voeten liggen.
Het Kaaps Schiereiland brengt ons naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuid-westelijke puntje van Afrika, daarna met het tandradbaan naar Cape Point en verder langs de puiguïns bij Boulders Beach om uiteindelijk te belanden op het strand bij Muizenberg met z’n kleurrijke strandhuisjes.
Een bezoek aan Robbeneiland mag zeker niet ontbreken en we gaan dan ook met een ferry en krijgen eerst een bustoer over het eiland en daarna brengen we een bezoek aan de gevangeniscellen, met o.a. de cel van Nelson Mandela. We worden rondgeleid door ex-gevangenen, dit mede doordat ze elders geen werk kunnen krijgen en wie weet nu beter hoe het hier was dan zijzelf.
En dan zit onze vakantie erop en we laten onze auto nog even wassen, door 4 jongeren en met zoveel plezier en ook liefde voor het vak, voordat we de huurauto gaan inleveren.
Helaas onze vakantie zit er op maar waarschijnlijk zullen we nog een keer terugkomen naar dit kleurrijke, zeer gastvrije en prachtige land waar we ons geen minuut onveilig hebben gevoeld.

marvis Positie 27399 (0 p.) Lid sinds 26-08-2009 Foto's en tips: 52 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze huurauto was 'n Toyota Coralla 1.6, groot genoeg om met z'n 2-en een mooie rondreis te maken.
blogfoto nr. 2
BIG 5 gezien in diverse wildparken, waaronder het Krugerpark, Addo Elephant NP en zeker niet te vergeten het Edeni Private Game Park, waar we echt gasten waren.
blogfoto nr. 3
Tocht Sani Pass met 'n 4x4 jeep en gids naar Lesotho. Prachtige tocht naar 'n hoogte van 2837 mtr en een temperatuur van 3 graden, vandaar is iedereen met dekens omkleed.
blogfoto nr. 4
Oudtshoorn met z'n vele struisvogels, de Cango grotten en het Cango Wild Ranch, een opvang voor bedreigde diersoorten zoals deze witte Bengaalse tijger. Een tocht over de Swartberg Pass mag zeker niet ontbreken.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

het is al een aantal jaar geleden dat jullie deze reis gemaakt hebben. Wij vertrekken midden december. we hebben maar 14 dagen. Heb je nog meer gedetailleerde info over deze route? Het lijkt me alleszins de moeite waard!!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

De route bij uitstek in voor mij al aantal jaren favoriete land.

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Wat een prachtige route moet dit geweest zijn!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Geweldige route: Zou hem bij de tips plaatsen, dan kunnen meer mensen hier gebruik van maken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.