Pretoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verrassend anders Tshwane (Pretoria)

Pretoria,
Zuid-Afrika


In deze relaxte stad vind je lommerrijke wijken, veel parken, meren en belangrijke historische gebouwen. Bezoek de Union Buildings. Daar zetelt de regering van Zuid-Afrika. Ze vormen een testament van het land: van de koloniale macht, de apartheidsjaren en de vrijheidsstrijd. De omliggende tuinen zijn de moeite waard. Het is een plek om heerlijk te picknicken in het gras.
De National Zoological Gardens (NZG) is het mooiste dierenpark van het land. Met meer dan 2500 verschillende dieren, een reptielenpark en het grootste binnelandse marine aquarium, ben je niet snel uitgekeken. Door het park kun je meer dan zes kilometer aan weggetjes bewandelen. Je kunt ook de kabelbaan nemen waarmee je over de dierentuin en de stad heenkijkt. Midden in de nacht kun je tour doen om kennis te maken met de nachtdieren en je kunt in de dierentuin in je tentje blijven slapen. (via www.zoo.ac.za ga je naar de site van NZG en kijk bij tours)
De Tswaing Meteor Crater. Op zo'n 40 km ten noorden van Tshwane ligt de Pretoria zoutpan, een enorme krater met een diameter van 1,4 km en een diepte van 200 m. Het omringende landschap van Twaing Meteor Crater is prachtig groen waar meer dan 240 vogelsoorten rondvliegen. Het gebied leent zich voor lange wandelingen of een tocht met een gids. De krater werd 220.000 jaar geleden gevormd en is 1 van de jongste kraters. De gids verteld je van alles over het ontstaan en over de volken die er geleefd hebben.