Oost-Kaap foto's & tips

'483210' door harfra '483210' door harfra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Vallei der...Verlaten

harfra

De Valley of Desolation in Zuid-Afrika maakt deel uit van het Camdeboo National Park. Het is een prachtig natuurgebied met mooie steile rotsformaties tot wel 120 meter hoog. Je hebt er een prachtige uitzicht over het vulkaangebergte en de oude blanke nederzetting Graaff Reinet. De zonsondergang is er schitterend. Helemaal onder het genot van een heerlijk Zuid Afrikaans wijntje!

'63278' door herman m '63278' door herman m

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Afrikaanse olifant

herman m

Deze olifant kwamen we tegen tijdens een safari in het Greater Addo National Elephant Park.

'459210' door k026 '459210' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Knysna Turaco

k026

De prachtige Knysna Turaco met zijn verrassend lelijke roep stond hoog op mijn lijstje. Ik was dan ook erg blij toen ik hem hoorde en uit eindelijk een dag later op de gevoelige plaat kon vast leggen!

'173592' door konne000 '173592' door konne000

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Eenzaam

konne000

Eenzaam stond deze acaciaboom op de vlakte van rode aarde!!

'460141' door k026 '460141' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Leeuw mannetje

k026

Deze foto is laat in de middag genomen. De zon ging onder en het mannetje lag er goed voor om de sluitertijd op te voeren waardoor de foto slechts beperkt belicht is.

'185653' door konne000 '185653' door konne000

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Lonely Tree

konne000

Dit is de laatste in de serie van de rode aarde. Waren de eerste twee met de 16-80 zoom gemaakt, deze is met de 75-300 zoom vastgelegd. Persoonlijk vind ik dit de mooiste!! Dit beeld drong zich plots aan ons op, daar de zon nog net de boom en de aarde belichtte en de lucht aangaf een behoorlijk portie water te willen lozen!

'53864' door yolandegastelaars '53864' door yolandegastelaars

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Graaff Reinet - Valle

yolandegastelaars

Grenzend aan Graaff-Reinet ligt de Valley of Desolation of - in goed Nederlands - de Vallei der Verlatenheid. Dit mag je niet missen!

'500178' door Lyske1980 '500178' door Lyske1980

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Hogsback II

Lyske1980

Nog even een foto van 't plaatsje Hogsback. Je kunt in de omgeving leuk wandelen en het stadje zelf is echt de moeite waard dankzij alle sprookjesachtige tafereeltjes.

'460393' door Hami '460393' door Hami

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Afrikaanse zwarte...s

Hami

We picknicken op het strand nabij het plaatsje Stormsrivier dat gelegen is in het National Park Tsitsikamma. Héél ver in zee ligt 'n rots waar veel Afrikaanse zwarte scholeksters zitten. Gelukkig heb ik een telelens anders had ik deze twee mooie exemplaren niet kunnen fotograferen.

'235674' door albertensandra '235674' door albertensandra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Tsitsikamma

albertensandra

Locatie; Tsitsikamma NP, Zuid-Afrika Tja, als "echte" RR-er moet je natuurlijk wel proberen om ook tijdens je reis een fotootje te uploaden. Deze foto heb ik een paar uur geleden genomen in het Tsitsikamma NP. Oh ja, voor degene die het wil weten, het is hier zo'n 25 graden en onbewolkt ;-))

'265639' door albertensandra '265639' door albertensandra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Heel veel vliegen....

albertensandra

Locatie; Hluhluwe-Umfolozi, Zuid-Afrika In dit park lopen ruim 2200 witte neushoorns rond. En tja, dan is de kans vrij groot dat je er één of meer tegenkomt. De eerste dag hebben we er 23 gezien, gelukkig ook lekker dichtbij voor een fraai plaatje. P.s. een zwarte neushoorn zal ik niet zo snel zo dicht benaderen, we hebben al een airco in de auto en op een paar extra ventilatie gaten door zijn hoorn zitten we niet te wachten ;-))

'462322' door Hami '462322' door Hami

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Tsitsikamma National.

Hami

Aan de tuinroute in Zuid Afrika is een mooi natuurpark. Het Tsitsikamma National Park dat zich 80 km. langs de kust uitstrekt. En waar je 'n prachtig uitzicht hebt over de Indische oceaan waarbij 'n grote kans bestaat dat je dolfijnen boven het water uit ziet springen. Helaas hebben we ze daar niet gezien.

'281982' door Mels '281982' door Mels

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Vader en zoon

Mels

Deze leeuw lag heerlijk in de ochtendzon op een heuvelitje in Shamwari Big Five Game Reserve, Oostkaap, Zuid Afrika. Onze ogen waren op hem gericht, en kijkend door mijn lens zie ik ineens achterlangs een welp het beeld in sluipen. Al knuffelend liep hij langs de rug zo richting de kop van zijn vader, die je meteen hoorde knorren. Het was één van de mooiste momenten in Shamwari en ik heb het perfect kunnen vastleggen op zowel foto als video!

'309417' door deanbanffer '309417' door deanbanffer

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Lion King

deanbanffer

Wat is het fantastisch om een mannetjes leeuw te mogen zien in het wild! Ik vond dit echt een Lion King, hij lag er prachtig bij!

'441362' door CarlavanOoij '441362' door CarlavanOoij

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Honingzuiger

CarlavanOoij

Deze honingzuiger ging er eens goed voor zitten om de mooie bloem met zijn lange tong van zijn nectar te ontdoen. Gezien het verenkleed ga ik ervan uit dat het een vrouwtje is.

'315204' door shapshap '315204' door shapshap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Slurpy

shapshap

Ek het die foto geneem tydens ons mees onlangse trip deur Suid Afrika. Ons kon die olifante ook voer en dit is hoe ek so naby kon kom...

'500333' door Jeanne '500333' door Jeanne

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Aparte omgeving

Jeanne

Coffee Bay, het geboorte gebied van Nelson Mandela is een hele aparte omgeving. Het landschap is mooi, een wandeling over de heuvels met zicht op de kustlijn is prachtig. Deze mooi aangeklede vrouw heeft een boodschap gedaan bij "de Spar" en met wat hout onder haar armen loopt zij richting haar huis. In de jaren 60 vorige eeuw, was dit een geliefde plek voor hippies, er wordt ook nu nog veel drank en drugs gebruikt. De plaats zelf is wat rommelig maar de ligging aan de Indische Oceaan maakt het goed!

'254049' door albertensandra '254049' door albertensandra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Goed verscholen

albertensandra

Locatie; Hluhluwe-Umfolozi, Zuid-Afrika Tja, beestjes kijken is voor ons toch wel reden numero uno om naar Afrika te gaan. En het zal leuk zijn als de diertjes dan ook een beetje meewerkten. Ondanks dat deze leeuwin amper 3 meter van de weg lag zouden we ‘m nooit gespot hebben als er niet een andere auto bij stil had gestaan. Dus voor de toekomstige Afrikagangers deze tip, kijk waar andere auto’s stil staan, zo is het een stuk makkelijker wild spotten dan zelf uren naar elk bosje turen ;-))

'553902' door Jan10e '553902' door Jan10e

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Labyrint Hogsback

Jan10e

Hogsback heb ik in 1992 bezocht tijdens mijn eerste reis in Zuid Afrika. Toen gelogeerd bij een kennis van mijn toen nog niet vaste verkering. Inmiddels is hij dat nog steeds en was het leuk om Hogsback samen te bezoeken. Ik had gekozen voor The Edge om te verblijven. Maar man wat een slechte weg er naar toe. We hadden ook al een pottery en galerie bezocht die weg was nog slechter er aan toe. Bij de receptie vernamen we dat het restaurant net vandaag gesloten is. Staan we dan zonder boodschappen. Weer terug naar het "centrum" straks in het donker om ergens te eten leek me geen goede move. Maar wel mochten we de tuin in om 'over the edge' te kijken en het labyrint en de rozentuin te bewonderen. Is echt een mooie plek om te logeren. De huisjes zagen er heel aanlokkelijk uit. Het Labyrint is een soort doolhof. Volg het pad, verzink in je gedachten en kom tot het midden. De logeerplek van bijna 25 jaar geleden is niet meer. Het terrein is gekraakt en in de paar verwaarloosde gebouwen hebben daklozen woonruimte gecreëerd. Hogsback staat verder bekend om de bossen, de nogal vrijgevochten community en het spirituele zou er te vinden zijn. Wandelaars kunnen zich hier ook uitleven. Wij hebben acco gevonden in een cottage in Kings Lodge. Nabij restaurants om uit te kiezen. S nachts de kachel aan en blij met de electriche deken.

'443236' door sollie72 '443236' door sollie72

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Surfer bij Jeffrey's.

sollie72

Hoewel de golven die dag niet extreem hoog waren, kon er goed gesurft worden. Jeffrey's Bay is een paradijs voor surfers, maar ook zonder die interesse kun je je er goed vermaken. Wij hadden voor 1 nacht een guesthouse aan het strand geregeld, en dat is heerlijk wakker worden, ondanks de bewolking. (Kijkt uitvergroot het beste)

'460016' door k026 '460016' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Olifant

k026

Dit mannetje stond af te koelen op een hete dag, ik kon mijzelf positioneren aan de overkant van de modderpoel en hoefde alleen het juiste moment af te wachten.

'457947' door laidbackfool '457947' door laidbackfool

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Wat een natuur

laidbackfool

Wat een vergezichten heeft Zuid Afrika toch, Na een heerlijk ritje langs de kust kwamen we aan bij Kaap de Goede Hoop. Overal waar je ook maar kijkt daar is anders. Ik vind Zuid Afrika een land bij uitstek om foto's te maken.

'385672' door Jan10e '385672' door Jan10e

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Duinwandeling

Jan10e

Via Jumbotours te Knysna zijn we deze keer eens in Oysterbay terecht gekomen. Ligt bij het meer bekende Francis Bay. Hier is er voor paardrijliefhebbers het zeer comfortabele Oysterbay Lodge. De Klipdriftrivier komt hier via een lagune uit in de oceaan. Ik ben hier op een namiddagduinwandeling. Gewoon te voet en niet te paard. Ik vond het er prachtig. Zeker hier met graszijde en zandzijde. Langs de lagune, langs het strand, door de duinen via het groene achterland weer terug naar de accommodatie. Het is er heel rustig en afgelegen. Toch weer een ander sfeertje dan bv. Wilderness, Stormsrivier of Plettenberg. Met een verrekijker had ik wellicht nog verder over de duinen kunnen kijken. En we konden er afrekenen met een voucher van zuidafrikalastminute.nl. Dat systeem is ons goed bevallen.

'460256' door k026 '460256' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Secretary bird

k026

De secretary bird zit vaak een seizoen op het nest zonder eieren te leggen. Dit doen ze om het nest te testen, als het is goed gekeurd kan het nest meerdere seizoenen worden gebruikt.