Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Labyrint Hogsback

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Hogsback heb ik in 1992 bezocht tijdens mijn eerste reis in Zuid Afrika. Toen gelogeerd bij een kennis van mijn toen nog niet vaste verkering.
Inmiddels is hij dat nog steeds en was het leuk om Hogsback samen te bezoeken.

Ik had gekozen voor The Edge om te verblijven. Maar man wat een slechte weg er naar toe. We hadden ook al een pottery en galerie bezocht die weg was nog slechter er aan toe. Bij de receptie vernamen we dat het restaurant net vandaag gesloten is. Staan we dan zonder boodschappen.
Weer terug naar het "centrum" straks in het donker om ergens te eten leek me geen goede move. Maar wel mochten we de tuin in om 'over the edge' te kijken en het labyrint en de rozentuin te bewonderen.

Is echt een mooie plek om te logeren. De huisjes zagen er heel aanlokkelijk uit.
Het Labyrint is een soort doolhof. Volg het pad, verzink in je gedachten en kom tot het midden.

De logeerplek van bijna 25 jaar geleden is niet meer. Het terrein is gekraakt en in de paar verwaarloosde gebouwen hebben daklozen woonruimte gecreëerd.

Hogsback staat verder bekend om de bossen, de nogal vrijgevochten community en het spirituele zou er te vinden zijn. Wandelaars kunnen zich hier ook uitleven.
Wij hebben acco gevonden in een cottage in Kings Lodge. Nabij restaurants om uit te kiezen. S nachts de kachel aan en blij met de electriche deken.