Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost-Kaap image

Graaff Reinet, Addo Elephant Park en de kerstdagen

Oost-Kaap
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Graaff Reinet, Addo Elephant Park en de kerstdagen

Vrijdag 24 december, een dag voor kerst. Wel vreemd hoor, want we hebben beide niet echt een kerstgevoel. Wel hebben ze in onze kamer een ontbijt klaargezet voor morgen inclusief Christmas crackers en verschillende lekkere dingen. Ook hebben we nog kaarsen meegenomen vanuit Stutterheim, omdat toe de elektriciteit uit was gevallen (je kunt maar beter voorbereid zijn;) ). Dus die gaan we zeker aansteken morgenochtend tijdens 1e kerstdag.
Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan. Later opgestaan en eerst naar het dorp om eens wat foto’s te nemen van de mooie gebouwen. Er zijn heel veel Nederlandse invloeden terug te vinden hier. En daarna naar een boekwinkel want daar konden we op internet en hebben we de vorige blog geplaatst.
Daarna zijn we naar het Camdeboo Nationaal Park gegaan, naar de Valley of Desolation oftewel vallei van de verlatenheid. Deze vallei is in de loop der miljoenen jaren helemaal uitgesleten. Hier zijn tevens miljoenen oude fossielen gevonden van dinosaurussen en prehistorische dieren. Tevens is er een lange tijd vulkanische activiteit geweest in dit gebied wat ook heeft meegeholpen aan hoe het er nu uit ziet. We hebben een mooie wandeling gemaakt naar een aantal uitzichtpunten, zie de foto’s. Erg mooi gebied en een aanrader om te bezoeken.
Het Camdeboo gebied bestaat uit 3 gebieden gelegen rondom het plaatsje Graaff Reinet. Wij zijn ook nog naar het deel geweest waar, hoe kan het ook anders;), wildlife loopt. Niet zo veel gezien deze keer, vooral in de verte.

Wat ons trouwens nu na zo’n 2 weken wel erg opvalt is dat de zwarte bevolking zomaar op iedere weg loopt, langs de kant wellis waar maar ook op snelweg. Dat is best even wennen. Tevens lopen de koeien en geiten ook niet achter omheinde hekken, die lopen dus ook op straat dus dat is soms even uitkijken.
Ook zien we dat er zoveel kleine dorpjes zijn, overal wonen wel mensen. Soms met elektriciteit maar niet altijd. Soms wonen ze in hutten, containers en dan weer een villa ertussen, dus er is veel contrast. Af en toe belanden we in een klein stadje waar iedereen samenkomt en is het een drukte van jewelste.
Verder valt ons erg op dat in iedere plaats klein of groot, altijd wel een Kentucky Fried Chicken zit, SPAR en héééél veel benzinestations.

Zaterdag 25 december: 1e kerstdag
Opgestaan met het kerstontbijtje wat we al klaar hadden gezet en zo rond een uurtje of 8.00 alweer op pad gegaan richting Cosmos Cuisine Guest House vlakbij Addo Elephant National Park.
Onderweg hadden we weer onze zegeningen met regen, maar gelukkig is het na onze aankomst heerlijk weer geworden. We hebben na aankomst lekker geluncht in een oude boerderij genaamd The Wine Bar & Café. Daarna op zoek naar de olifanten in Addo Elephant National Park. Dit is ook een van de oudere nationale parken van Zuid Afrika. Hier waren een aantal jaren terug nog maar 5 olifanten terug te vinden en nu gelukkig weer zo’n 350. Wij hadden na een tijdje rijden erg geluk want we zagen een enorme grote groep staan (hebben ze geteld en waren er 31!!!, met kalfjesJ). Dat was ook ons doel voor vandaag, kleintjes zien in een mooie grote groep. De olifanten stonden overal rondom onze auto, zelfs op een halve meter afstand naast de auto!
Met weer een missie voltooid het park weer verlaten op naar het kerstdiner. Om 19.00 werden we verwacht samen met 12 andere gasten uit Duitsland, Frankrijk en Nederland. Ze hadden een erg lekker diner bereid met heerlijke gerechten en natuurlijk een lekkere Zuid Afrikaanse wijnJ!

Zondag 26 december: heerlijk uitgeslapen en ontbeten in onze accommodatie. In de ochtend hadden we het idee om eens te relaxen en niet op pad te gaan. De zon brak al snel door dus wij zijn eens in de tuin bij het zwembad gaan liggen. De zon brand hier behoorlijk en het gaat dus best snel met verkleuren. Je moet hier echt blijven smeren, want anders ben je binnen no time verbrand.
Voor de middag hadden we onze laatste game drive geboekt in een privé wild park Schotia Game reserve. Onze laatste kans om de leeuwen van dichtbij te zien, en dat is gelukt!! We zagen er maar liefst 6, eerst 2 mannetjes (vader en zoon) en daarna 2 mannetjes en 2 vrouwtjes. Verder weer neushoorns, impala, gnoes, giraffe, zebra etc gezien. Maar die leeuwen dat was toch wel weer een hoogtepunt! Zie de fotoJ
In de avond hadden we nog een diner in het park met kampvuur en met gevulde buik nog eens op zoek naar de leeuwen om te kijken of ze al wat actiever waren. We hebben ze weer gezien en waren wat aan het rondlopen, uiteraard is dit vastgelegd op film.
We konden voldaan weer terug naar ons hotel!

Tot de volgende keer weer, wij vervolgen onze reis naar Plettenberg Bay vandaag. Is nu strak blauwe lucht:)!!

Foto's

57dde.jpg
57dde.jpg
Deanbanffer
15812.jpg
15812.jpg
Deanbanffer
c1c29.jpg
c1c29.jpg
Deanbanffer