Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost-Kaap image

Oost-Kaap

Oost-Kaap
Zuid-Afrika
Peter de Nooijer

walvissen en natuurlijke magie

onderweg naar plettenberg bay zijn we langs een struisvogel boerderij gegaan (vogelstruis zeggen ze hier). Tja, wat moet ik zeggen; ik weet nu alles van ze, je kan op ze rijden en je kan ze eten (daar sloot het bezoekje mee af). Maar niet teveel over nadenken? Wat ook indruk maakt is de swartberg pass, een prachtige canyon (te zien vanaf die top), mistig aan de ene kant van de berg en helder aan de andere kanr. Prachtig! Tenslotte mag je de kangoo grotten in dit gebied niet missen. Ongekend natuurschoon onder de grond.

Aangekomen in plettenberg bay ondergaan wij vervolgens pure magie. De bay is zo mooi en vol met walvissen. Gezeten op een rots uitkijkend over de bay (je raadt het al,met ondergaande zon) zie wij walvissen spelen met elkaar. Maar ook prachtige vergezichten over de oceaan en surfers in de bay wachten op die ene golf. Pure magie! Om de dag erna op een boot tot op 1 meter de wavissen te naderen........need i say more?

Wat je tenslotte in deze omgeving niet mag missen is robbert island. Een schiereiland 20 km zuidelijk van plettenberg bay. Alles wat mooi is zie je hier bij elkaar (zie ook mijn tip). Op weg naar de volgende beleving!