Noord Kaap reisblogs

Van groen in de Cederbergen naar droog Namibie

LWesterik was er (tot 17 okt 2010) Gepost op 16 dec 102 reacties

Droge rivierbeddingen worden in het begin van onze tocht nog afgewisseld met bloemen en planten. Maar hoe dichter we de grens met Namibie naderen hoe droger het wordt. Terwijl Paul de Leeuw uit de CD-speler uitnodigt mee te vliegen naar de regenboog zijn de enige kleuren die we tegenkomen het geel van de strepen op de weg, het rood van de waarschuwingsborden en het groen van de plaatsborden en bewegwijzering.

Eenmaal in Namibie begrijpen we de waarschuwingen over lange, rechte wegen waar je soms een flauwe bocht in kunt tegenkomen. Voor zover de bergen het toelaten zien we tot de horizon niets anders dan de weg en de blauwe lucht die af en toe wordt onderbroken door wat wolke die door een schilder geplaatst lijken. Een vage streep hier, een nog vagere streep daar.

Na een tijdje verlaten we de hoofdweg en maken kennis met de ongeasfalteerde weg, zoals er in Namibie veel schijnen te liggen. De weg is prima berijdbaar, al moet je hier geen voorganger hebben. Het stof zal dan gegarandeerd tot in de motor zitten vermoed ik.

We overnachten in het Canon Mountain Camp in Fish River Canyon en we blijken de enige gasten te zijn. Vannacht slapen we in alle rust met als enige gezelschap de wind die het dorre gras doet wuiven.

LWesterik Positie 38538 (0 p.) Lid sinds 20-02-2010 Foto's en tips: 44 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Right time, right place - Zebra-kill in Etosha
0 0
Gepost op 06 februari
Namibië Etosha
Leeuwen in de zinderende hitte
0 1
Gepost op 30 januari
Namibië Etosha
'Asfaltvreten' tussen Henties Bay en Outjo
0 3
Gepost op 09 januari
Namibië Damaraland

Reacties bij deze blog

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Heel herkenbaar, niet het mooiste Namibiestuk. Wij hadden de pech dat alle accomodatie (al maanden van te voren!) vol zat en hebben helaas de Fish River Canyon over moeten slaan.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Heerlijk toch die leegte en kaalheid. Fantastisch landschap. Maar wel heel erg heet. Onze airco stopte met werken toen we de grens van ZA naar Nambie gingen.........

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.