Pofadders en Hyena's!

Was hier op 2005-09-18 Gepost op: 6 reacties.
We lazen dat Kalahari Tented Camp een meer typische safari ervaring zou bieden. Met 10 twee-bed woestijn tenten en wat volledig open is naar de wildernis, met dieren die door het tenten Camp heen trekken naar de drinkplaats, was voor ons het avontuur geboren. Verder betekent het dat je alles qua eten, drinken, brandhout en water zelf moet meenemen. Onze voorzieningen hadden we in Upington gekocht en in onze 4X4 geladen. We hadden geregeld dat we een hele grote koelbox bij ons hadden. Dus bepakt en bezakt het park in. Ons verblijf in het Kgalagadi Transfrontier NP was half september en het was moordend heet en erg droog. Bij aankomst in het Tentend Camp hebben we eerst onze spullen in de koelkast opgeborgen voordat het bederft. We hadden zicht op de drinkplaats waar het niet echt druk was: een paar hyena's en verder nog niets. Eerst maar wat opruimen in de tent. We zijn nog niet binnen of we horen sniffelen, snuiven en er loopt een dier rondom de tent. Kijkend door het horgaas zien we een hyena die kennelijk op de etensgeur af is gekomen van alle spullen die we net hebben opgeborgen. Tentdoek is dan maar erg dun kan ik je verzekeren! Het was warm, maar dan wordt het toch wel een beetje benauwd. Voor ons gevoel duurde het een eeuwigheid voordat de hyena verdween. Goed om ons heenkijkend toch maar een rondje gelopen en we stuiten op een grondeekhoorn die enorm te keer gaat en we zien al snel waarom. Een pofadder glijd zijn hol binnen waar kennelijk jongen in zitten. Die grondeekhoorn probeert hem af te leiden door voor hem heen en weer te springen en zijn staart uit te waaieren, maar de pofadder slaat onverstoorbaar zijn slag. Dit gebeurt terwijl wij er met onze neus bovenop staan, op zo'n meter afstand. Er was al tegen ons gezegd dat we hier vooral waaierstertmeerkatten (=Afrikaans voor grondeekhoorn) en pofadders moet probeer raaksien bij ons oornagverblijf! Nu dat hadden we gedaan en het was enorm spannend de strijd tussen de slang en de eekhoorn.
'S avonds genoten van een schitterende zonsondergang, een geweldige braai met zicht op de drinkplaats waar zo nu en dan een dier komt drinken.
Kalahari Tented Camp was boven verwachting.
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

6 reactie(s) bij "Pofadders en Hyena's!"

 • profile image comment

  Leuk he in zo'n tentje,en al die geluiden s nachts ,en een vrouw die vraagt Piet ga jij eens kijken ! dan realiseer je toch wel dat je in Kenia tussen het wild slaapt.

  Door pbroek • geplaatst op 2010-06-05 21:55:56
 • profile image comment

  Wat een avontuur al met die beesten. Lekker geslapen?

  Door TravelGoom • geplaatst op 2010-05-17 11:23:43
 • profile image comment

  Wel spannend zo in een tentje en dan al die geluiden. Zeker 's nachts als je wel iets hoort maar niet weet wat........

  Door GrietBuis • geplaatst op 2010-05-16 18:01:56
 • profile image comment

  Spannend!!Geef mij toch maar cabins!!!

  Door dianethone • geplaatst op 2010-05-16 13:32:30
 • profile image comment

  Leuk spannend geschreven Paula!

  Door gorke • geplaatst op 2010-05-16 12:10:51
 • profile image comment

  Wat een belevenissen, ....wel zielig voor de waaierstertmeerkat. s'nachts geen bezoek gehad aan of in je tent. Uit ervaring weet ik dat Hyenas bijzonder brutaal zijn!

  Door Mireille • geplaatst op 2010-05-16 11:30:34

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.