Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mensen op de uitkijk

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


Wanneer je de ZuidKapers wilt zien in Zuid Afrika dan wordt Hermanus genoemd als the place to be. Echter de walvissen zijn veel vaker te vinden in de baai bij de Kelders, een klein plaatsje zo'n 30 km ten zuiden van Hermanus.

Hermanus is een populaire plek voor toeristen, met veel restaurants, souvenirwinkels en kraampjes, de Kelders heeft fotografen en natuurliefhebbers echter meer te bieden.

De baai bij dit kleine dorpje is de ideale plek voor de enorme zuidkapers om hun jongen te baren en te zogen voor ze beginnen aan een lange reis naar Antartica. De beste tijd om ze te zien is tussen augustus en november. Wanneer je de foto opent kun je de mensen op de scherpe rotsen uit zien kijken over de oceaan. De walvissen komen hier vlakbij tot een paar meter van de rotsen. Het is de kunst om op het juiste moment de goede kant op te kijken, ze komen boven en duiken vaak onder in een paar seconden. Toch is het ook mogelijk om langere tijd naar zogende moeders te kijken of gewoon jonge walvissen die capriolen uithalen. Ik heb wel tien walvissen tegelijkertijd vanaf de kust gezien. Maar een fatsoenlijke foto is een heel ander verhaal. Dus wordt vervolgd...