Mpumalanga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mpumalanga image
Mpumalanga image Mpumalanga image

Eerste indrukken van Zuid Afrika

Mpumalanga
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Eerste indrukken van Zuid Afrika

Lieve Familie en vrienden,

Daar zijn we dan met de eerste blog van DEAN! Het heeft even geduurd, want we hadden steeds geen internet aangezien we iedere keer midden in de wildparken zaten of in the middle of nowhere. Maar nu zijn we in Hazyview, vlakbij de zuidingang van Kruger park en daar hebben we nu een redelijke verbinding.

Zoals jullie weten zijn we afgelopen zaterdag om 10.20 vertrokken vanuit Amsterdam met KLM richting Johannesburg. We hadden een rustige vlucht en waren rond 22.00 Zuid Afrikaanse tijd in Jo'Burg. We zouden worden opgehaald door de reisorganisatie, maar er stond niemand met een bordje Bänffer of Van den Bergh... Dus wij gebeld met de reisagent ter plaatse en er zou iemand komen, uiteindelijk 1,5 uur later. Dat was meteen wennen aan de Zuid Afrikaanse snelheid;)
We waren zo rond 00.30 in de accommodatie in Johannesburg en konden lekker gaan slapen. De volgende dag werd de auto naar het hotel gebracht en konden we op weg richting de provincie Limpopo met onze Toyota Corolla. Eerst nog even langs het winkelcentrum aangezien we nog een simkaart voor de mobiel moesten halen en een adapter, want niets van onze adapters paste op de stopcontacten daar. Wij naar de winkel voor een simkaart, bleek dat we helemaal geen simkaart mochten kopen zonder een soort 'verblijfsvergunning' , er schijnt nogal veel crimininaliteit te zijn met mobiele telefoons, dus hadden we nog niets. Toch nog maar weer geprobeerd in een andere zaak en daar ook weinig geluk, maar een Zuid Afrikaan stond mee te luisteren naar ons verhaal en kwam even later naar ons toegelopen. Hij zei dat zijn dochter een mobieltje ging kopen en had de simkaart niet nodig, hij wilde ons dus graag helpen, super!! Zo'n half uur later hadden we een simkaart en Zuid Afrikaans nummer, joepie eindelijk geregeld doordat deze mensen zo behulpzaam waren!
Nu snel onderweg naar Tzaneen, wat op zo'n 4 uur rijden van Johannesbrug ligt, we hadden dus een behoorlijke rit voor de boeg. Vooral het laatste stuk was meteen een uitdaging voor een sedan auto. We hadden een farmstay geboekt en verbleven bij hele aardige mensen midden in de bush bush. Het laatste stuk was onverharde weg en niet echt makkelijk te rijden, maar eenmaal aangekomen erg de moeite waard. We verbleven bij Richard en Joyce, een ouder echtpaar waar we alleen verbleven in hun huis. Ze hebben voor ons gekookt en alles verzorgd, super gaaf.

De volgende dag vervolgden we onze route rond een uurtje of 9.30 naar Kruger Park, op naar het echte wilde leven én de BIG FIVE:)!!! Zie wat van de foto's, we hebben al zo'n 300 foto's geschoten maar hier alvast wat indrukken voor jullie.
Rond een uurtje of één waren we bij kruger Gate in Phalaborwa waar we op weg gingen naar ons restcamp Olifants. Onderweg zagen we al giraffen, impala (de MDonalds van het park), zebra's en in de avond tijdens de nachtsafari olifanten en nijlpaarden, heel gaaf allemaal.
Na een aantal uur slaap weer op om 05.00 uur ,want ja het wild spotten begint al erg vroeg. Nog maar net onderweg buiten het park stuitten we op een mannetjes olifant, die na een paar minuten met zijn oren begon te wapperen, en wij als onervaren wildspotters deden wij hetgeen wat we dus niet moesten doen, achteruit rijden. Dan denkt de olifant nml dat hij met je kan spelen, hij wordt dan nog dominater... was best effe eng. De hele dag rondgereden en erg veel dieren gezien, van neushoorns tot gnoes en struisvogels en een leeuw. Daarna kruger verlaten en opweg naar een privé park Sabi Sand. We dachten deze route wel even in een uurtje of 1,5 te klaren, maar dat bleek toch wel even wat anders. We moesten namelijk met onze sedan over een onverharde weg, en dat was best een behoorlijk stuk van zo'n 25 km.... De weg is op sommige stukken te vergelijken met de Afobaka weg in Suriname, dus dan weet je het wel he familie Bänffer.
Met als resultaat dat de auto regelmatig over de grond schuurde en we uiteindelijk vanmorgen een lekke band hadden (we hadden even een deja vu naar vorig jaar op Curacao he ouders?).
Het verblijf in Sabi was super, we kregen om 16.00 uur een afternoon game drive en hebben onze big five compleet gemaakt met de buffel en de leeuw. We hebben hier alle dieren echt op maar 3 tot 4 meter afstand gezien, echt zo bijzonder en gaaf. We wijden in een volgende blog wel weermeer uit over alles, want gaan zo weer slapen. Moeten weer vroeg op. vanmorgen was het nml ook al 04.45....

heel veel groetjes en liefs Dean!!

Foto's

Image Title Image Title
58b28.jpg
Deanbanffer
Image Title Image Title
cd895.jpg
Deanbanffer
Image Title Image Title
02bdf.jpg
Deanbanffer

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Eerste indrukken van Zuid Afrika"

 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 16 Dec 2010 | 09:09:50

  Helemaal top zeg, nu al de big 5 gespot, super man. Heel veel mensen 'redden' dit niet op hun eerste vakantie, dus jullie hebben veel geluk!
  Balen dat die kerel bij het vliegveld niet stond, maar ja, dat is ook Afrika;-)))))))
  Gelukkig gelukt dus met de simkaart. Ja, tegenwoordig moeten ze je legitimatie registreren, dus paspoort meenemen. Dit is volgens mij in heel veel landen.....
  Heel veel plezier verder..... en die McDonalds is daar erg lekker.......... Zeker proberen al dat wild......

  Bericht aangepast op 08:12:58