Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Modjadji Cycad Reserve

Limpopo,
Zuid-Afrika


Dicht bij de Modjadjikloof, heeft het 305 ha Modjadji Nature Reserve de grootste concentratie van alleenstaande cycade bomen. Ook wel bekend als de 'Modjadji palm'.

We hebben een erg leuk onderkomen gevonden iets ten zuiden van Tzaneen in de bergen aan de oude postkoetsroute. Het hotel heet dan ook: Coach House hotel and Spa. Vanuit dit hotel hebben we een ' cirkel' dagtocht gemaakt naar het Cycade reservaat.
Landelijke tocht met mooie landschappen en dorpen. In het reservaat staan picnictafels. Het winkeltje was gesloten, maar de toiletten open. (beetje entree wordt er geheven bij de gate)

We wandelen tussen de cycades door. Nee t zijn geen cactussen. Maar mooi geschubt. Met palmbladeren. Sommigen groeien recht omhoog. Anderen buigen over. Sommigen jong, de meesten al heel oud. De cycaden staan tegen de heuvel. De P plaats is boven op de heuvel. Dus voor het wandelen loop je eerst het pad en de traptreden af. Er zijn ook nog uitzichten over de vallei. Vond het toch wel een leuk bezoek hoor.

Daarna door naar de Big Baobab. (Deze is echter ingestort). Terug bij Tzaneen zijn we nog naar Tzaneendam gereden om over het water te kijken. Er was niet echt veel te zien, behalve de dam dan.
De volgende dag rijden we naar Kruger via Phalaborwa gate.
t Was leuk om sinds 2009 weer een stukje van Limpopo te hebben verkend.