Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spiegeling in meertje, Wetlands in Entabeni

Limpopo,
Zuid-Afrika


Op verzoek van vrienden hebben we dit jaar onze overwinteringsreis in Kaapstad aangevuld met een trip naar Limpopo. En hebben we twee nachten in het Entabeni Safari Conservancy geslapen.Voor de verwende safariganger valt er qua dieren niet heel veel te beleven. Maar landschappelijk en qua sfeer is het toch weer wel een aanrader. Keuze uit luxe en super de luxe acco. De vrienden hadden al gekozen voor de tentaccommodatie in het Wild Side lodge, dus daar sloten we ons bij aan. Tenten accommodatie maar wel van alle gemakken voorzien. Het is full board regeling. Ochtend en na middagdrive zijn ook inbegrepen.
Zo werden er diners in de Boma aangeboden. Met ons vieren een picknick lunch bij een waterval. Het park heeft diverse zones: lage graslanden met de diverse meren, heuvels en bossen en via een kloof met een steile weg omhoog bereik je een plateau op hoogte. Gedurende de twee dagen hebben we alle hoeken van het park wel aangedaan. Leeuwenfamilie, olifanten, giraffen... helaas de cheetahs niet gespot.
Mooi vooral is steeds weer het uitzicht op de Hanglip mountain.

Zowel in ochtend als in avond kleuren de wolken en luchten er prachtig oranje. Deze is van de 2e namiddag. We zijn op weg naar de sundowner op het plateau. Dus eerst nog een stuk klimmen met de safari jeep naar het hoger gelegen plateau.