Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Afrika met kinderen

Limpopo,
Zuid-Afrika


Wanneer je zo fortuinlijk bent dat je aan jouw kinderen Zuid Afrika kan laten zien, ga dan zelf rijden wat heel goed te doen is. Natuurlijk wil je dan ook laten zien aan de kinderen hoe mooi het er is. Ik zou dan zeker kiezen voor het NP Mapungubwe, waar je heel mooi kunt overnachten in kampen die nog niet door omheiningen worden beperkt.

In Leokwe restcamp is een prachtig zwembad met uitzicht over de bergen. Je zou dan ook zeker met een excursie mee moeten gaan omdat je dan zo mooi de zon kan zien opkomen over de rivieren, de Limpopo en de Shashe. Er is ook een pad gemaakt dwars door de rimboe, de tree top walk. Kortom wil je de kinderen laten delen in een echte bushervaring zonder al teveel toeristen ga dan naar Mapungubwe. Waar heel veel olifanten, giraffes en zebra's leven, maar ook leeuwen, neushoorns en luipaarden.

Mijn tip: zeker als je met de kinderen naar Zuid Afrika gaat, koop dan een wild card, die is voor het hele gezin een jaar geldig in alle Sanparken waar onder het Krugerpark en je betaalt nog geen 200 euro.