Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nijlpaard klaar voor een check up

Limpopo,
Zuid-Afrika


Terwijl we genieten bij een van de waterpoelen in het particuliere wildpark Welgevonden vlak bij Vaalwater in Zuid Afrika en kijken naar een van de 3 nijlpaarden die op dat moment een behoorlijk hard knorrend geluid maakt, denk ik wat is dit toch geweldig om deze dieren in de vrije natuur te mogen meemaken!.

Dit nijlpaard kwam in een behoorlijke vaart heel dichtbij door het water aan rennen, nou toen had ik het wel eventjes erg benauwd, maar gelukkig bleef hij bijtijds stilstaan.

Wij stonden met de landrover met de voorkant naar het water, zelf denk ik dat je zo gauw de auto niet kan omkeren als hij met een vaart het water uitkomt, maar gelukkig is dat niet gebeurd en kon ik deze foto maken!

Nog even een weetje over nijlpaarden:

Nijlpaarden kunnen als enige zoogdieren zowel boven als onder water met elkaar ‘praten’. Boven water doen ze dat door te knorren, dat kunnen ze erg hard!
Onder water is daarentegen lastiger, zeker omdat hun oren dan gesloten zijn.
Ze lossen dat op door met het vet in hun nek en keel te trillen, deze trillingen worden door het water geleid en zo door andere nijlpaarden ontvangen.