Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limpopo image

Limpopo

Limpopo
Zuid-Afrika
Agrotewal

Beestjes

Afrika land van uiterste, past zo goed bij mij omdat ik zelf ook zo in elkaar zit. We zijn een paar weken in Zuid Afrika om de wilde dieren eens goed te bekijken. Tegen iedereen die het horen wil zeg ik, het maakt niet uit, groot-klein, dik-dun, mooi of lelijk alles is goed, als het maar wild is.

Jaja zegt de man met wie ik al 38 jaar getrouwd ben en verder houdt hij wijselijk zijn mond. Hij weet dat ik een haat-liefde verhouding heb met dieren die horen tot de insecten- en spinnenfamilie. De geleedpotige zeg maar.

Vorig jaar zijn we ook al een paar weken in Zuid Afrika geweest en ik denk te weten wat ons te wachten staat. Tenslotte alles zelf geregeld en geboekt, wat kan er dan fout gaan? Een prachtige woning gehuurd in Hoedspruit Wildlife Estate.

Na een lange dag, Kruger met veel groot wild, zit ik 's avonds nog even uit te zakken en de gemaakte foto's te bekijken. Manlief is diep in slaap gevallen op de bank, rekenfoutje van mij, daarom vandaag dik 350 km gereden. Wildspotten je moet er wel iets voor over hebben! Opeens gaan mijn voelsprieten kriebelen en wat zie ik een grote schorpioen scharrelt door de kamer. En nu?

Eerst maar de camera pakken en dan Hans wakker geschud. Die heeft een lumineus idee, we pakken een bezem en dan vegen we hem hup naar buiten. Ja lekker de drempel is zeker 15 cm hoog en waar is een bezem te vinden? Dan maar de tweede optie een ovenschaal formaat A4 over de nu boze schorpioen gezet. Hij is heel boos en speelt voor circusschorpioen door met zijn scharen omhoog en de staart gekruld rondjes te rennen door de schaal. Vervolgens blaadje er onder en dan valt de schorpioen weer op de grond. Zo dit kost me een paar grijze haren, gelukkig adequaat gereageerd en het monster weer gevangen. Dan maar een plastic map genomen, met dank aan mijn toch wel intelligente echtgenoot. Zo breng ik met klapperende kuiten deze creep naar het eind van ons terras. Wanneer ik een spurtje trek en de deur snel achter mij dicht schuif, jawel ik was sneller dan de schorpioen, zegt mijn man laconiek. Moet je kijken zijn broer zit ook voor de deur.

Na deze doorstane angsten stort mijn Hans direct op bed in slaap. En ik? Ik lig nog uren wakker want deze grote woning heeft een mooie rieten kap en ik weet heus wel dat daar heel heel veel andere enge beestjes in wonen. De foto's zal je zeggen waren dit toch zeker wel waard, ja ik had de engerd er goed op staan, mooie gele vloer. Maar na lang zoeken denk ikdat ik met uploaden een foutje heb gemaakt de fot's zijn tot op heden onvindbaar.