KwaZulu-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ik hou je in de gaten!

KwaZulu-Natal,
Zuid-Afrika


In St Lucia zul je zeker nijlpaarden zien! 's Avonds komen ze aan land om gras te eten en kun je ze tegenkomen op je wandelingetje naar het dorp. Als je genoeg afstand houdt (tenminste 40m), de beesten niet stoort en voorzichtig bent, kun je met een gerust hart over straat. Natuurlijk kun je ook je auto pakken om je te verplaatsen.
Overdag zitten de nijlpaarden in de rivier, en is het heel leuk om een boottocht te maken om deze giganten te bewonderen. Ook zul je krokodillen en allerhande vogels zien.
Zorg dat je een tochtje boekt op een kleinere boot: je zit dan met maximaal 35 mensen aan boord en hebt ruimte genoeg om foto's te maken en goed om je heen te kunnen kijken. Er zijn ook boottochten waar 150 mensen mee kunnen....maak je keuze!
Er zijn een paar leuke wandelingen te maken van het dorp naar het strand door een natuurgebied, waarbij je bijna niemand tegen komt.
St. Lucia is misschien niet direct buiten het gebaande pad, maar met een beetje zoeken vind je ook nog een kleinschalige accommodatie (bijvoorbeeld via Lekkeslaap.co.za) en kun je toch rustig genieten van de mooie omgeving.