KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 11: Hluhluwe Imfolozi park --> Umkomaas (Agulhas House) (DEEL 2/2)

We passeren wat dorpen en een droog gevallen rivier waarin een aantal koeien lopen. Geen geasfalteerde straten meer maar zandwegen met kuilen en stenen, een stuk leuker om te rijden! Na een uur komen we aan bij een grote kruising die er verdacht nieuw uitziet, een bord met “eMpangeni” en een pijl naar links, laten we het er maar op gokken. De weg is echt gloednieuw, geen strepen, geen borden, geen auto’s en zo goed als geen mensen. En hij staat niet op de kaart en de navigatie is ook de weg kwijt. Precies zoals we het bedoeld hebben.

We volgen de weg de heuvels in en na driekwartier rijden stopt de weg letterlijk, er lagen al wel steeds meer stenen op de weg maar eigenwijs als we zijn gewoon doorgereden. Naast de weg ligt een zandpad, dan gaan we daar maar verder over. Bij wat hutjes stoppen we en in gebrekkig Engels en wat Afrikaans maakt de man ons duidelijk dat de weg nog niet af is, daar waren we al achter. We wijzen op de kaart waar we heen willen en de man zegt dat we gewoon de zandweg moeten volgen. Het kan nog 40 kilometer naar eMpangeni zijn, maar ook 80, ik vermoed dat hij er nog nooit geweest is.

We belanden op een leuke route door the middle of nowhere, kleine dorpjes, schooltjes en winkeltjes. Af en toe vragen we de weg, alle mensen zijn erg vriendelijk. We houden op onze navigatie in de gaten of we überhaupt ongeveer de goede kant op gaan en ondertussen letten we vooral op de weg die hier heel slecht is. In het veld staan wat mannen te werken en ik schiet een foto, dat hadden ze in de gaten dus de mooiste poses komen voorbij.

Na twee uur belanden we weer op een verharde weg, het heeft ondertussen aardig wat tijd gekost en we willen niet al te laat in Umkomaas zijn dus voor de rest volgen we onze navigatie maar. De snelwegen zijn hier goed te doen, alleen die drempels die je niet aan ziet komen, we weten ondertussen dat onze auto met 120 over een drempel niet uit elkaar valt maar fijn is anders.

We rijden aan in Umkomaas en moeten even zoeken naar onze plek voor de komende 3 nachten. Via Facebook had ik gezien dat de eigenaar van NAD Lembeh waar we vorig jaar gedoken hebben hier bij Agulhas House overnacht heeft, ze regelen ook het duiken dus dat is handig. We komen bij de poort aan en hebben het geluk dat er niet iemand uitrijdt die de code aan ons doorgeeft. We zijn weer in een wat grotere plaats dus de meeste huizen hebben poorten, hoge muren en prikkeldraad.

We parkeren onze auto en worden welkom geheten door Brett, de eigenaar. Het voelt als thuiskomen hier! “Daar is de koelkast, vanavond eten we curry dus als jullie mee willen eten horen we het wel, hier staat de TV want er is een rugby wedstrijd en ik zal jullie de kamer even laten zien”.

Een grote kamer, grote badkamer, airco, meer hebben we niet nodig! We lopen naar de supermarkt om wat drinken in te slaan. Het ontbijt zit er wel bij in maar voor drank moeten we zelf zorgen. We halen wat broodjes en vleeswaren en lopen daarna door naar de slijterij. Een lekker rood Zuid-Afrikaans wijntje mag vanavond niet ontbreken natuurlijk! In de slijterij staat een koelcel waar zeker over de 100 verschillende bieren staan, ik zoek wat moois uit en met volle tassen lopen we weer terug. Alles gaat de gemeenschappelijke koelkast in en vanmiddag kunnen we heerlijk relaxen.

Buiten is een zit gedeelte bij het zwembad, lekker middagje niets doen bevalt me wel. Er zitten meerdere duikers die al met de haaien gedoken hebben dus de foto’s gaan al snel de tafel over. Ik kan niet wachten om zelf het water in te gaan. In de avond eten we met zijn alleen en sluiten we af met een drankje en wat rugby, nog geen duik gemaakt maar het is nu al genieten hier!

Foto's

04ee0.jpg
04ee0.jpg
Eaglezmr2
49e6a.jpg
49e6a.jpg
Eaglezmr2
de7cb.jpg
de7cb.jpg
Eaglezmr2
6811c.jpg
6811c.jpg
Eaglezmr2
eaf47.jpg
eaf47.jpg
Eaglezmr2