KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 10: Hluhluwe Imfolozi park (DEEL 2/2)

Er komen nog wat nyala’s aanlopen en pas na een tijdje zien we dat er achter wat struiken 3 neushoorns liggen, een oase van leven hier. Verderop beweegt er iets achter de bomen, Iedereen in de hut en alle dieren kijken om, een erg grote olifant komt eraan gelopen en heeft slechte zin vandaag. Hij jaagt alle dieren weg bij het water, zelfs de 3 neushoorns doen een stapje terug, wie is hier nu de baas! Hij drinkt wat en gooit zichzelf onder de modder, één van de buffels probeert weer in de buurt te komen maar dat haf hij beter niet kunnen doen want de olifant jaagt hem gelijk weer weg.

Na een paar minuten loopt de olifant weer de struiken in en komen langzamerhand de andere dieren weer terug. Minstens een uur hebben we hier zitten kijken naar alle mooie dieren die kwamen drinken. Vooral omdat je er nog geen 10 meter vanaf zit en de hut op het normale grond niveau gebouwd is zorgt ervoor dat deze plek erg gaaf is . Je zit er echt midden tussen in.

We rijden verder en komen een 4x4 stuk tegen, daar moet ik natuurlijk inrijden, al is onze auto maar een 4x2. Lotte vind het maar niets, we gaan grote heuvels op en af, tussen de rotsen door en op sommige plekken zitten er zulke diepe geulen naast de weg dat als we daar in rijden we zeker vast komen te staan, maar dat zien wel dan wel weer.

We komen een tegenligger tegen die gelukkig aan de kant gaat. Een 4x4 terrein auto, die heeft het beter voor elkaar. De man lacht naar me en vraagt of we wel de goede kant op gaan, hij had natuurlijk allang door dat onze auto hier eigenlijk niet voor geschikt is. “Of is het een huurauto” vraagt hij. Ik knik ja en de man zegt met een grote glimlach “leef je dan maar uit” , precies mijn gedachten. We vervolgen onze weg en ik vraag me af wat we gaan doen als we hier vast komen te staan of een lekke band krijgen. Geen bereik op de telefoon maar wel voldoende eten en drinken in de auto. Er vast al wel iemand die ook zo gek is om deze weg te nemen.

Het laatste deel komt in zicht en we sluiten af met een stukje dat heel stijl naar beneden gaat, de remmen houden het nauwelijks maar dit was wel erg leuk om te doen, Lotte is wel erg stil dus ik denk dat die er een andere mening over heeft. We stoppen even om te kijken of alles nog vast aan de auto zit en we geen lekke band hebben. Alles nog helemaal in orde op een paar krassen na over de gehele zijkant door een paar doornstruiken. Gelukkig hebben we bijna geen eigen risico dus niets om ons druk over te maken.

We rijden rustig weer naar ons kamp en zien nog een groep van 15 olifanten en in de buurt van het kamp lopen nog 2 neushoorns, wat een geweldige dag was dit! We parkeren de auto en zien dat onze buren er zijn en vragen of de baviaan niet al te veel gestolen heeft. Het viel allemaal mee maar de baviaan heeft in jullie tent alles onder gepoept krijgen we te horen. Ik dacht een geintje want heb alle sloten 3x gecheckt.

We zien al een zak dorito’s waaien…. “die hebben wij ook” hoor ik Lotte nog zeggen. Ik open de deur en de poeplucht komt me al tegemoet, overal ligt stront! Gelukkig zitten onze koffers dicht en hebben ze de losse mobieltjes en camera spullen laten liggen. Ik kijk in de badkamer en zie dat mijn lenzen weg zijn, en tevens mijn reserve lenzen, shit. Gelukkig vind ik ze onder in de wc. Alle chips, koekjes en brood is weg, de koelkast zit nog wel dicht. Zelfs op de keukentafel ligt apenpoep, en alsof dat nog niet erg genoeg was heeft hij er ook doorgeen gelopen dus het ligt overal.

Het hoofdkamp gaat zo dicht en we moeten toch echt een schoonmaker of ander huisje hebben. Aangezien we nog geen lekke band hebben gehad moet het gas er maar een keer op. Binnen no-time sta ik in het hoofdkamp en binnen een uur is alles weer schoon. We horen later dat 2 bavianen net zolang op het badkamerraam hebben geslagen totdat het slot kapot ging. We vertrekken hier morgen dus maken ons er verder ook niet al te druk over, maar niet erg handig als je hier een week zou zitten.
We krijgen van meerdere buren eten aangeboden maar onze koelkast is nog gevuld dus het is weer barbecue tijd. Kolen aan steken en rondschijnen met de lamp of er geen hyena’s in de buurt zijn, al maak ik me meer druk over de bavianen op dit moment. We sluiten de dag af met een heerlijk stuk biefstuk, een goede fles wijn en genieten van de zondondergang, dit is Afrika zoals het moet zijn!

Foto's

4a9a1.jpg
4a9a1.jpg
Eaglezmr2
ff511.jpg
ff511.jpg
Eaglezmr2
1e7e9.jpg
1e7e9.jpg
Eaglezmr2
73693.jpg
73693.jpg
Eaglezmr2
62f69.jpg
62f69.jpg
Eaglezmr2
6f27a.jpg
6f27a.jpg
Eaglezmr2