KwaZoeloe-Natal reisblogs

Reisverslag Zuid-Afrika deel 2

smjansen was er (tot 31 okt 2008) Gepost op 18 mrt 091 reacties

15 oktober Kruger Park
Vandaag rijden we Kruger Park NP in via Phalaborwa gate. De eerste dag valt er meteen veel te zien olifanten, koedoes, impalas, dassies, veel verschillende (roof)vogels, nijlpaarden, gnoes, giraffes, zebras, springbok, mariboe. We overnachten in Olifants waar we vanuit het restaurant een schitterend uitzicht hebben over een uitgedroogde rivier waar een leeuwin ligt met vier welpjes. Het is ver weg maar met de verrekijker komt ze mooi in het vizier.
16 oktober Kruger Park - leeuwen, luipaard... wouw
Om 5.15 uur opgestaan zodat we meteen om half zes het park in konden (eerder mag niet). Een rondje ten Noorden van de lodge gereden. Het viel wat tegen behalve het gewone wild kwamen we niet veel tegen. We waren al bijna terug zien we plotseling een troep leeuwen liggen 40 m. van de weg af. Dus verrekijker gepakt en ja hoor het zijn er een stuk of twaalf. Ze lopen mooi door de droge bosjes we kunnen ze dus mooi volgen (er zitten nog geen blaadjes aan de bomen) ze steken de weg over dus mooier kan het niet zijn. Echt een fantastisch gezicht. Alle spullen weer inpakken en op naar het zuiden. We zien onderweg weer van alles zo ook een hele mooie roofvogel die op de weg zit. Terwijl we hem bekijken zien we in de achteruitkijkspiegel een luipaard de weg oversteken. Je gelooft het bijna niet dus omdraaien en kijken en ja hoor hij sluipt weg tussen de bomen. Dat is nr. 3 van de Big 5. Verderop lag een grote mannetjes leeuw lekker te zonnen bij een waterhole. Deze kunstmatige bakken waar water instaat zijn hier aangelegd zodat de dieren iets te drinken hebben. Achter hem zien we steeds oortjes bewegen dus waarom pakt ie ze niet? Maar het blijken jakhalzen te zijn, die zijn toch te snel weg. De leeuw ging nadat hij zich had uitgerekt ook nog even aan de wandel. Verderop kwamen we bij een hoge brug waar we mochten uitstappen. Dit mag natuurlijk alleen maar op de daarvoor aangegeven plaatsen in het park. Wij zijn immers ook een lekker hapje voor de wilde dieren. In het beetje water wat er nog stond lagen weer nijlpaarden. Op de kant lagen hele grote krokodillen en heel ver weg liepen weer twee mannetjes leeuwen. Er lag ook een kadaver van een nijlpaard waarvan wel 100 gieren zaten te eten. Om 3 uur checken we in bij Satara waar we weer een rondavel tot onze beschikking hebben. We gaan nog een stukje rijden over de S100, deze weg staat bekend om zijn vele wild dat hier gespot wordt. En ja hoor, we krijgen de buffel te zien dus onze Big5 is compleet en dat op de 2e dag dat we in Kruger NP zijn. Dan staan er een aantal autos stil bij een paar bomen, wij ook stoppen blijkt dat daar een luipaard zit met een prooi. De prooi heeft ze vanmorgen gevangen en in de boom gehangen. We zien haar uit de boom komen en ze gaat liggen op de grond. We staan nog een tijdje te kijken, zien we plotseling twee staarten zwaaien, dat is raar. Blijken het er twee te zijn want een gaat een stukje lopen en verdwijnt en het vrouwtje blijft liggen. Na een half uurtje rijden we nog even verder en zien daar twee leeuwen lekker lui liggen slapen in het hoge gras. Dat is toch een fantastische afsluiting van de dag.
17 oktober - Kruger : heet en avond safari
Vandaag is het bloedheet en in tegenstelling tot de afgelopen dagen staat de zon de hele dag hoog aan de hemel te branden. s Ochtends zien we dan ook niet echt veel. Bij een waterhole staat een paar olifanten heerlijk te spelen met het water. Van de ranger die daar staat horen we dat er verderop een zestal leeuwen ligt te zonnen dus wij erheen. Ja hoor, voor een grote waterput liggen twee mannetjes en vier vrouwtjes leeuwen in de schaduw. We kunnen ze mooi bekijken. s Avonds gaan we mee met een sunsetsafari. We zien neushoorn, buffels en een heleboel olifanten in het veld met daarachter de ondergaande zon een fantastisch gezicht. Inmiddels is het vreselijk gaan waaien het zand vliegt je om de oren. De lucht ziet er heel dreigend uit. Later in het pikkedonker zien we nog een servatkat, deze ziet eruit als een klein luipaard. Echt fantastisch hoe zo een beestje wegsluipt.
18 oktober - satara naar Lower Sabie
Vannacht heeft het vreselijk geonweerd (de hemel was steeds hel verlicht door de bliksem en de donders volgende elkaar in sneltreinvaart op) en er is sinds tijden eindelijk regen gevallen. Om acht uur gaan we weer op pad. Al snel zien we een gedode buffel liggen met daaromheen een aantal uitbuikende leeuwen en verderop de hyenas die op hun beurt liggen te wachten. Ja dat is de natuur. Later zien we aan de overkant van een rivier een aantal leeuwen liggen, we staan een tijd te kijken en zien dan dat het, wat we eerst hielden voor rotsen, een hele roedel blijkt te zijn. Er liggen wel 20 leeuwinnen en welpjes vlak bij elkaar. Verderop in een uitgedroogde rivier bedding ligt een stelletje leeuwen. Ja echt een paartje want nadat ze eerst wat lagen te zonnen, krijgt de man het wel erg heet en begint wat om haar heen te lopen en te snuffelen. En ja hoor, we zijn live getuige van een leeuwenwip. Met grote grom kwam er een einde aan en gingen ze weer liggen slapen alsof er geen zestal autos met passagiers staan te kijken. Vandaag verder nog een heleboel apen en gestreepte stokstaartjes gezien. We overnachten in Lower Sabie.

smjansen Positie 2618 (20 p.) Lid sinds 11-10-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reisverslag Zuid-Afrika deel 7
2 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Reisverslag Zuid-Afrika deel 6
3 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Reisverslag Zuid-Afrika deel 5
0 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Reacties bij deze blog

Pantera

Door: Pantera • Geplaatst op

De familie Jansen heeft een fantastische reis gehad oa in het Kruger Nationaal Park. Ik zelf kom er al ruim 10 jaar ca 2 x per jaar en heb dus enigzins recht van spreken. Het zien van zoveel leeuwen, luipaarden en karkassen is uniek. Iedere keer wanneer ik 3 weken in Kruger op fotosafari ben zie ik soms leeuwen en nog maar een keer een troep van 12 stuks. Wat ik er echter nog nooit gezien heb zijn springbokken, dassies en gestreepte stokstaartjes. Ik moet dus zeker nog eens terug om ook deze dieren te kunnen zien en fotograferen. Als er andere reizigers besluiten om ook naar Kruger NP te gaan moeten ze zich realiseren dat wat de familie Jansen heeft gezien echt uniek is

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.