KwaZoeloe-Natal reisblogs

Reisverslag Zuid-Afrika deel 1

smjansen was er (tot 31 okt 2008) Gepost op 18 mrt 090 reacties

12-10-08
De reis is goed verlopen en na 10 uur vliegen en 3 mooie films zijn we in Johannesburg. Daar lopen we richting de douane waar we een rij zien: niet normaal meer. Het lijkt wel of er 10 vliegtuigen tegelijk uit niet Zuid Afrikaanse landen zijn gekomen de hal is bijna te klein voor alle wachtende mensen. Later gaan er gelukkig een paar loketten extra open. De bagage is ook allemaal prima meegekomen dus op naar de shuttle service. Dit geeft wat problemen want na 10 minuten komt er 1 klein busje voor 30 vakantiegangers met bagage. Maar er komt een tweede busje zodat we uiteindelijk om half twaalf op onze hotelkamer zijn en een douche kunnen nemen en gaan slapen.
13-10-08 Op tijd opgestaan ontbijtje en naar de car-rental. Bij First halen we een bijna nieuwe Honda Civic op en om half tien zijn we op weg. Eerst richting Middelburg over de N4 s middags komen we aan in Sabie het begin van de Panoramaroute. Hier zijn we ook in de uitlopers van de Noordelijke Drakensbergen dus dat is een stuk mooiere omgeving dan bij Johannesburg waar het vlak en dor was. We nemen een kijkje bij de MacMacFalls waar nog behoorlijk wat water doorheen loopt. Het valt wel een eind naar beneden dus ziet er mooi uit. In Graskop gaan we naar het Info Center waar we een B&B reserveren even verderop. We rijden nog even langs Gods Window want nu is het goed weer je weet het maar nooit wat het morgen doet. Het zal niet veel anders zijn het is nu nl.+30 graden en een strakblauwe hemel. Bij helder weer kan je hier helemaal naar Mozambique kijken of dat vandaag ook zo is weten we niet want we zien geen grenspost. Je ziet wel duidelijk het laagland waar ook Kruger deel vanuitmaakt en daar kijk je overheen als je Mozambique ziet. Ook nemen we nog een kijkje bij de Pinnacle, een op zich staande rots in een vallei. Daarna snel naar het Berlin Peacock Tavern (B&B) want het wordt hier snel donker en dan moet je binnen zijn. Het ligt in de Middle-of-nowhere maar het is echt heel kneuterig grappig. Dit moet het Zuid Afrikaanse gevoel zijn waar iedereen het over heeft.
dinsdag 14 oktober 2008 Zuid Afrika - derde dag
Vanmorgen opgestaan na lekker te hebben geslapen. We werden verwend met een uitgebreid Engels ontbijt speciaal en met veel liefde voor ons klaargemaakt door Louis. Om half negen rijden we weg. Eerst nemen we nog een kijkje bij de Berlin Falls maar helaas in de VS zijn we echt teveel verwend want er stroomt wel water maar niet echt veel. Daarna naar Gods Window maar helaas het is vandaag heiig dus we kunnen niet zover over het laagland kijken. Maar goed dat we dat gisteren al hebben gedaan. Vervolgens naar de Bourkes Potholes of te wel de Kolkgate zoals het in het Afrikaans heet. Hier zijn door de samenkomst van de Treur en de Blyde rivier door de stroming ronde gaten ontstaan wat er heel mooi uitziet. Verderop naar het uitsigpunt van de Three Rondavels. Ook heel mooi om te zien. Langs deze route staan er bij elke parkeerplaats een heleboel souvenir verkopers met allerlei houtsnijwerk en beeldjes van Hematietsteen. (nee niet van de Hema). We hebben de plaatselijke bevolking goed gesteund want we hebben alvast muziekinstrumenten gevonden. Het probleem wordt hoe nemen we het mee in het vliegtuig maar dat is voor over 3 weken.
Plotseling zag Martin wat lopen langs de weg en ja hoor, dat bleken Bavianen te zijn. Voorbij Hoedspruit rijden we door een Game Reserve (gewoon over de snelweg) zien we 3 giraffes staan. Mooi langs de weg, dus stoppen om een paar fotos te schieten. Om half vijf rijden we Phalaborwa in waar we een overnachting boeken in een rondavel bij Sefapane Lodge. We rijden nog even langs de ingangsgate van Kruger voor een boek waarin we de namen kunnen zien van de beesten die we hopelijk de komende dagen gaan zien. We willen net wegrijden en kijken nog even om en zien we daar toch een olifant staan vlak achter het hek. Dus meteen het fototoeste gepakt en een paar mooie plaatjes geschoten. Terug bij ons Rondaveltje loopt daar nog een wrattenzwijn door de tuin. Nou hebben we toch al een paar mooie dieren gezien terwijl we nog niet eens in de wildtuin zijn.
Na even een duik in het zwembad te hebben genomen, lekker een broodje gegeten en dit geschreven.

smjansen Positie 2514 (20 p.) Lid sinds 11-10-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reisverslag Zuid-Afrika deel 7
2 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Reisverslag Zuid-Afrika deel 6
3 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Reisverslag Zuid-Afrika deel 5
0 0
Gepost op 18 maart
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.