KwaZoeloe-Natal reisblogs

Dag 8 Bootsafari & naar Swaziland

truustornado was er (tot 12 nov 2011) Gepost op 04 dec 110 reacties

Na een vrij onrustige nacht voor mij, naast een snurkende Pauw én met abonnement op het toilet;) moesten we er vandaag weer op tijd uit voor de cruise door het wetlands park. Paulien vond het wel meevallen met de buikkrampen en dacht dat het zo wel weg zou gaan (wat uiteindelijk ook zo was… pfjieuwww) maar Trudy heeft toch maar besloten met de tabletten te beginnen, dit was niet echt prettig natuurlijk! Je voelt je echt ….. nogal vervelend zullen we maar zeggen!

We werden weer allerhartelijkst ontvangen aan het ontbijt, dit keer buiten op de veranda. Het was met al bijna 30 gr al lekker warm… zweet tussen je bilnaad kunnen we wel stellen.. en onze gastheer kwam ons doodleuk meedelen dat het in Swaziland NOG warmer zou zijn!!!! We moesten eigenlijk voor tien uur uitchecken, maar omdat we nog met die cruise mee zouden gaan hebben we gevraagd of we de koffers nog even mochten laten staan en die na afloop ophalen. Dat was geen probleem. Hadden we al gezegd dat dit echt een geweldig stel was??? Deze keer moesten we zelf naar de haven rijden. En na instructie van onze gastheer (straat uit, links, straat uit, rechts en dan ben je dr;)) zijn we vertrokken.

De boot lag al klaar, we waren de eerste, dus konden een mooi plekje uitkiezen. In het riet langs de kant zaten allemaal gele vogeltjes, de weaver birds. Deze bouwen op een hele bijzondere manier hun nestje tussen twee rietstengels. Dit wordt allemaal gedaan door het mannetje, als hij klaar is komt het vrouwtje controleren of ze het goed vindt en zo niet… dan trekt ze het helemaal uit elkaar en kan hij opnieuw beginnen! Goed geregeld hahahaha

Toen iedereen aan boord was zijn we de rivier opgegaan. Het eerste dier dat we tegenkwamen was een hippo, de enige in de rivier die een naam heeft! Vincent van Gogh :D 1x raden waarom.. juist, bij een gevecht is hij een oor kwijtgeraakt! Makkelijk te herkennen dus. Vincent had alleen nogal haast en geen tijd voor een foto. Onder water liep hij ons straal voorbij!
Hierna voeren we onder een brug door. Voor deze brug was een klein eilandje waar een krokodil op een steen lag. Die zag eruit alsof hij zich de hele dag niet zou gaan bewegen, dit is niet omdat het een “lui” beest is, maar alles om energie te besparen. Rond de brug vlogen tientallen zwaluwen rond, deze hebben onder de brug hun nesten! Mooi om te zien vanaf de onderkant! We zijn nog ergens tussen het riet gedoken om even goed te kijken naar de weaver birds en zagen hoe er een bezig was met zijn nest. Heel gaaf van zo dichtbij!

Verder op de rivier zagen we nog enkele groepen hippo’s, een krokodil en diverse vogels, waaronder de kleinste gans van Afrika (African Pygmy Goose), de Purple Heron (een van de grootste reigersoorten en niet veel voorkomend) en niet te vergeten de Malachite Kingfisher! Mijn dag was dus weer helemaal goed! Ook hebben we nog kunnen genieten van de visarend hoog in de boom.

Vervolgens zagen we ook nog een paar jonge nijlpaarden, deze waren aan het spelen met elkaar en oefenden hun gevechtstechnieken. Conclusie: nijlpaarden met open bekken zijn LEUK
Op de terugweg werd er nog een nijlpaarden tand doorgegeven om te bekijken, die dingen zijn groot!! En zwaar!!

Na een drie uur durende tocht waren we weer terug in het haventje en konden we op weg om onze spullen te gaan halen. Daarna op naar Swaziland! Even niet om jullie jaloers te maken ofzo, maar we zitten hier midden in een hittegolf! Zelfs de Zuid- Afrikanen vinden de temperatuur van nu niet normaal. Ook niet gek, de buitentemp. meter in onze auto gaf op een gegeven moment zelfs 41 graden aan! (heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk die airco)

Bij de grens met Swaziland was het even invullen van wat formulieren, de paspoorten controleren en weer verder, viel ons alles mee! We hadden gehoord van mensen die soms wel uren moesten wachten maar wij waren met een ruim halfuur binnen. Na een asfaltweg, een zandweg, een grindweg, een hobbelige weg en een gat in de weg kwamen we aan bij onze volgende accommodatie, een traditionele beehive-hut! Zonder airco wel te verstaan. Dit soort van vakantiepark (rest-camp) lag midden in een nationaal park. Hier liepen de impala’s en wrattenzwijnen dus gewoon rond je hutje.

’s Avonds “genoten” (not, koken moeten ze daar nog leren) we van een lopend buffet in het plaatselijke restaurant en daarna ging Trudy lekker onder de douche, met waterschoenen aan ivm. de schimmel en zette Paulien de klamboe op. Dat was ook een feest zeg.. not!! Toen die uiteindelijk stond hebben we nog even wat gelezen en zijn daarna lekker gaan slapen. Hoe zo'n hut eruit zag zien jullie in het bericht over morgen.
Greetzzzzzzzzzzzzzzzzz

truustornado Positie 30286 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 19 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
nijl krokodil
blogfoto nr. 2
weaverbird
blogfoto nr. 3
nijlpaarden
blogfoto nr. 4
Malachite Kingfisher!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 9 Swaziland en richting Krugerpark (Hazyview)
4 0
Gepost op 04 december
Swaziland
Dag 7 in St Lucia safari Hluhluwe iMfolozi
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 6 in St Lucia snorkelsafari Cape Vidal en St Lucia Wetlands
4 0
Gepost op 02 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.