KwaZoeloe-Natal reisblogs

Dag 6 in St Lucia snorkelsafari Cape Vidal en St Lucia Wetlands

truustornado was er (tot 10 nov 2011) Gepost op 02 dec 110 reacties

Hallo allemaal,

Na een rustig maar voor ons gevoel erg kort nachtje werden we vanmorgen hartelijk welkom geheten bij het ontbijt door onze gastheer en –vrouw, wat een geweldige mensen zijn dit! Zeker na de “heks” van onze vorige accommodatie! We hadden helaas maar kort de tijd om te genieten van het ontbijt want om acht uur zouden we alweer opgehaald worden voor de snorkelsafari. Samen met nog twee andere gasten zijn we met een open jeep naar het wetlands park gereden. Onderweg kregen we allerhande informatie over het park en de dingen die we zouden gaan zien.

We zijn begonnen met een, wat je wel noemen kunt, bumpy ride door het park zelf. Onderweg spotten we een heleboel dieren dat was echt geweldig om te zien. Gewoon lekker op hun gemakje een beetje grazen. Helemaal op hun eigen plekje, geen hek dat ze tegenhoudt om te gaan en te staan waar ze willen, geen kleine hokjes waar ze net een rondje in kunnen lopen. Echt een heel natuurgebied waar alles draait om de dieren zelf en hun natuurlijke omgeving! Grappig om te zien hoe de buffels je in de gaten houden.. de kop omlaag maar wel de neus naar voren, zulke nieuwsgierige beesten en dan lijkt het net alsof ze een lach op hun gezicht hebben! Heel leuk. Maar ondertussen moet je wel voor ze uitkijken. Ze kunnen erg gevaarlijk zijn.

Na het stukje safari, waarbij we ogen te kort hadden, kwamen we uit bij de oceaan; Cape Vidal. Hier konden we omkleden en de snorkelspullen uitzoeken en dan mochten we het water in! Jammer dat de golven zo hoog waren en de stroming erg sterk zodat we echt goed uit moesten kijken wilde je een beetje op veilig terrein blijven! We hebben wel een hoop vissen gezien, niet te geloven toch! Je zwemt gewoon en onder je zwemmen hele scholen vissen langs! Op een gegeven moment hadden we door dat, als je goed vasthoudt aan de rotsen onder je, je even op dezelfde plaats kon blijven hangen.

We mochten twee uur lang blijven snorkelen maar dat hebben we uiteindelijk niet gered, de stroming werd steeds sterker en we kregen trek.. want we zouden een braai krijgen! Een braai is een Afrikaanse BBQ, en daar hadden we wel zin in! Toen we terug kwamen was onze gids druk bezig met de voorbereidingen. En daarbij hoorde ook het wegjagen van de apen! De beestjes daar zijn min of meer gewend aan de mensen die daar komen en zijn heel slim! Een ander stel dat een paar meter bij ons vandaan zat had een zakje chips in hun tas. Het duurde maar een minuut of een van de aapjes had hem te pakken, vloog een boom in en zat er lekker van de smullen! Ook zat er een aap uit een blikje cola te drinken alsof het de normaalste zaak van de wereld was..

Ondertussen was onze lunch ook klaar, we kregen een worstje, een stuk vlees en een gegrilde banaan. Jammiejammie!! De apen zaten op een afstandje te kijken want op de braai had onze gids nog twee bananen laten liggen. Die waren voor hun maar ze moesten wel op hun beurt wachten.. tegelijk was het een soort test zei hij, de apen die hem “kennen” bleven op een afstandje wachten. Andere apen die geen geduld hadden kwamen naar die braai toe om een banaan te pakken.. maar brandden wel hun handjes! Beetje jammer natuurlijk.. Toen we klaar waren werden de bananen naar het randje geschoven en waren ze zo verdwenen;) Wij gingen weer in de jeep. Op de Mission Rocks konden we na een korte wandeling even van het prachtige uitzicht genieten en toen weer langzaam terug naar St. Lucia! De terugweg was wel koud en winderig dus Paulien zat helemaal ingepakt in haar badhanddoek. Ik had het geluk dat ik naast de gids zat dus zat beschermd achter de voorruit maar voelde het uiteindelijk toch ook wel.

Toen we terug waren bij ons Guesthouse was het aan het onweren en spetterde het een beetje van de regen. Maar we zouden diezelfde dag nog een avondexcursie doen in hetzelfde park. Dus we vroegen of we ergens een maaltijd konden afhalen, en dat kon! We hoefden maar net de straat uit te rijden daar zat een restaurant wat ook een paar gerechten had die je mee kon nemen, dus we hebben allebei lekker een kipburgermenu meegenomen en dat thuis opgegeten. Ondertussen kwam de eigenaar van St. Lucia ons vertellen dat vanwege het weer de avondtrip was afgezegd! Beetje jammer natuurlijk maar wel tijd over voor een blogje! En dat hebben we gedaan. Gezellig met de eigenaresse zitten kletsen, die vond het erg leuk dat we daar kwamen zitten want normaal zat ze de hele avond alleen met haar administratie… en daarna heerlijk naar bed! Morgen weer een safari in het vooruitzicht, nu in het Hluhluwe (zeg: sloesloewie) Imfolozi park dus we hadden onze rust hard nodig! Want deze begint al om 05.00 uur!

Fijne avond weer.. en tot morgen

truustornado Positie 30291 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 19 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Plains Zebra / Steppezebra met de Common Waterbuck / Waterbok
blogfoto nr. 2
Cape Vidal
blogfoto nr. 3
Vissen tijdens het snorkelen bij Cape Vidal
blogfoto nr. 4
Vervet of blauwaap
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 9 Swaziland en richting Krugerpark (Hazyview)
4 0
Gepost op 04 december
Swaziland
Dag 8 Bootsafari & naar Swaziland
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 7 in St Lucia safari Hluhluwe iMfolozi
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.