KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Saint Lucia - Hluhluwe

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Saint Lucia - Hluhluwe

Het heeft even geduurd, maar daar zijn we dan weer! we zaten zonder elektriciteit en internet....



Gelukkig hoefden we dit keer niet zo ver te rijden, ongeveer 2,5 uur en we waren op de plaats van bestemming, Saint Lucia. Een leuke toeristisch plaatsje waar we in de accommodatie Elephant Coast Guest House verbleven. En jawel, het werd gerund door een Nederlands stel uit Brabant. Erg vriendelijke mensen die ons meteen wegwijs maakten in de omgeving. De guest house heeft slechts 6 kamers en zag er super uit, zwembadje erbij een lekker terras en mooie kamers. Na een introductie door Gonnie en René, de eigenaren, hebben we voor de volgende dag een game drive geboekt naar Hluhluwe en gingen we Zaterdag nog het St. Lucia Wetlands park in. Dit is een park wat onderdeel is van UNESCO World Heritage gelegen langs de kustlijn van de provincie KwaZulu Natal, het land van Shaka Zulu!
We hadden besloten om te lunchen bij Cape Vidal, een mooi strand aan het einde van de route die we met de auto in het park konden rijden. Heerlijk even genoten van de Zuid Afrikaanse zon en de broodjes met kaas die we bij de SPAR hadden gescoord. Na een uurtje zijn we terug gaan rijden door het park op zoek naar, ….jawel wild. Hoe kan het ook anders! Weer veel gezien zoals kudu, waterbok, impala, neushoorns met kalf, krokodillen, nijlpaarden en een erg mooi landschap.
S’ avonds zijn we een hapje gaan eten in het dorp bij restaurant Alfredo’s, een italiaan die zich had gevestigd in Zuid Afrika. Dan weet je dus dat het ook echt goed italiaans eten moet zijn. Hebben lekker melanzane gegeten, een traditioneel Italiaans gerecht en lasagna.
Vervolgens wilden we niet te laat gaan slapen, want we moesten dit keer al om 03.20 uit bed……………. Je moet er wat voor over hebben hoor om wild te zien, pffff. We werden om 04.00 voor bij de guest house opgehaald door onze gids Rik, die overigens heel veel op crocodile dundee leek.
Na ongeveer een uurtje rijden in de safaritruck waren we aangekomen bij Hluhluwe-Umfolozi Game reserve. De zijkanten en voorkanten van de truck gingen eraf, dat was namelijk zeil, en wij weer op zoek naar beestjes!
We wilden erg graag de cheeta en luipaard zien, want die missen nog op het lijstje. Na een korte tijd kwamen we al 3 hyena’s tegen, die volgens onze gids 60% van hun eten zelf doden. Wij dachten altijd dat die beesten alleen alles opvreten wat de leeuwen of katachtige doden, maar dat klopt dus totaal niet. Rik vertelde ons dat de wilde hond het beste is in jagen, hij doodt altijd 100% van wat hij opjaagt. De hyena staat op plaats 2 met 60% en de leeuw is het zwakst hierin (zou je dus niet denken he) met slechts een succes van 30%!
Een ander leuk weetje wat Rik ons vertelde was dat wanneer dieren aan een boom gaan eten de boom het even toe laat, na een aantal minuten geeft de boom een bittere smaak af en gaat het dier weer door naar de volgende boom. En als het dier wat ouder is leert het snel genoeg dat het niet zo lang moet eten en weer door moet lopen naar een volgende boom.
Iets verderop zagen we weer een black rhino, oftewel zwarte neushoorn, weer met een kalf. Zo rond een uurtje of 8 gingen we ontbijten middenin het park waar de Pumba’s rondliepen, voor iedereen die de Lion King heeft gezien weet wat voor beesten dit zijn. Na korte tijd weer verder op zoek, en toen zagen we ineens een cheeta!!! We werden helemaal gek, ze zat midden op een zandpaadje te roepen naar waarschijnlijk haar jongen. Na een aantal minuten verscheen er niets en liep ze weg, naar haar mannetje want die zagen we ineens in de verte zitten. Dus we hadden dit keer veel geluk, we zijn niet voor niets zo vroeg opgestaan!!!!!!!! We hebben de cheeta gezien, YES!!
We konden rond een uurtje of 12.00 met voldaan gevoel het park uit, weer erg veel dieren gezien én het beste van alles was natuurlijk die cheeta!

S’middags was de bedoeling om lekker bij het zwembad te gaan liggen, maar helaas scheen de zon niet. We zijn lekker uitgebreid gaan lunchen in het dorp en hebben nog even bij het strand gekeken, waar de nijlpaarden en kroko’s gewoon in het water liggen, kun je je toch niet voorstellen eigenlijk he? Het schijnt ook dat de nijlpaarden in de winterperiode, dus juni - aug, door de straten van St. Lucia lopen en ze ‘maaien’ dan het gras bij alle huizen, en dat schijnen ze nog netjes te doen ook vertelden Gonnie en René van onze guest house.
In de avond hebben we bij een visrestaurant gegeten, want het is een kustplaatsje dus dat kan dan niet achterblijven natuurlijk,zelfs Dennis heeft lekker vis gegeten.

Heel veel groetjes weer en tot snel!!

Foto's

cda38.jpg
cda38.jpg
Deanbanffer
d3305.jpg
d3305.jpg
Deanbanffer
f9f0b.jpg
f9f0b.jpg
Deanbanffer