KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Hluhluwe–Umfolozi Game reserve

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Jeuser

Hluhluwe–Umfolozi Game reserve

Vanuit St. Lucia rijden we naar het Hluhluwe–Umfolozi Park (Hluhluwe-iMfolozi park), 280 km ten noorden van Durban. Het park is het oudste natuurpark in Afrika. Het is het enige park in KwaZoeloe-Natal dat de Big 5 telt. Het park is bekend vanwege zijn kweekprogramma's voor witte neushoorns. Het park telt wel 1600 witte neushoorns waar wij op dat moment erg naar uit kijken!

Rustig rijden we met onze eigen Nissan 4w Drive het park in! We rijden het park in bij de Nyalazi gate. Ogen scherp gesteld, afspraken gemaakt wie er links en rechts kijkt en nu maar hopen. Geluk hebben hoort erbij, het park is namelijk 1000 km2 groot en dus staan de dieren je niet bij het hek op te wachten! De ochtend verloopt voor alsnog teleurstellend, of kijken we niet goed genoeg? Waar moet je naar kijken? Het noordelijke gedeelte van dit park (Hluhluwe) is dichter bebost, dan het zuidelijke gedeelte (Umfolozi).

Terwijl we onze weg vervolgen zien we ook andere auto’s ons tegemoet komen. Soms is dit best weleens jammer. Hoe meer geluid, hoe minder dieren zich laten zien denk ik altijd. Maar… soms kunnen de auto’s voor je of achter je ook erg handig zijn. Wanneer er een auto stilstaat betekend dit dat er iets te zien is!

Links, links, links.. een neushoorn! Of toch niet? Een steen… Nee het beweegt! Na als enige te zijn gestopt (De auto voor ons rijd door) krijgen we waar we voor gekomen zijn. De neushoorn staat op en loopt zelfs wat richting ons auto. Geweldig!

Na het zien van meerdere neushoorns, leeuwen, olifanten, buffels, giraffen en nog veel meer, sluiten we de dag voldaan af.

Voor liefhebbers van natuur is KwaZulu Natal een zeer aantrekkelijke reisbestemming. Hoewel het Kruger Nationaal Park het bekendste park van Zuid-Afrika is, wordt het wildpark Hluhluwe/Umfolozi als het mooiste beschouwd

Foto's

fd117.jpg
fd117.jpg
Jeuser
c11e2.jpg
c11e2.jpg
Jeuser
5b7f6.jpg
5b7f6.jpg
Jeuser

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.