Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wegblokkade

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Boze olifanten hebben deze week een doorgaande weg in het Krugerpark in Zuid-Afrika geblokkeerd. Ze protesteerden tegen de werkomstandigheden. Een opgewonden matriarch: “ Wij staan hier ook niet voor onze lol bomen en stuiken te ontwortelen en onze kleintjes te beschermen”. De klacht is dat het veel te heet is. “ Ondoenlijk voor ons”, aldus de matriarch. Er mogen wel een paar graadjes van af. Maar dat zal volgens het management van het park pas in april gebeuren als de zomer voorbij is.

Ook de nijlpaarden deden mee aan de actie door te weigeren hun bekken open te sperren voor de toeristen. “ Het moet van twee kanten komen. Niet alleen maar zitten, achterover leunen en foto’s schieten. Een beetje meer consideratie met onze omstandigheden en er bij het management aandacht voor vragen zou wel op zijn plaats zijn”, aldus een toegeschoten buffel, die van boosheid bijna niet meer te houden was.

Een impala wees nog op de ronduit gevaarlijke werkomstandigheden. " Je bent je leven hier niet zeker, je kunt zo maar opgegeten worden". zo zei hij.

De olifanten hieven de blokkade gelukkig al weer snel op, zodat de verrukte toeristen weer verder konden. “ Zelfs deze actie vinden ze nog leuk” bromde de boze buffel. Foto's maken en er blogs over schrijven, iets anders kunnen ze niet...."