Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Begin van de jacht in Sabi Sands

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Zondag heb ik een foto geplaatst van een leeuwenwelp met een bloederig snuit. Hij had aan een buffel gegeten en keek zijn moeder en tantes na die de volgende buffeljacht openden.
Inderdaad de buffel was nog niet op en de dames gingen de provisiekast al weer vullen.
Op deze foto liggen de welpen nog te vreten aan de eerste buffel. Eén van de vrouwtjes is al helemaal gefocust op de buffels in de verte. Even later zullen er nog enkele vrouwtjes aansluiten om op de tweede buffel te jagen.

De foto is genomen in Sabi Sands GR. In dit privé park mogen de open safarivoertuigen van het pad af als er iets bijzonders te zien is. Uiteraard mogen ze een jacht zoals hieronder niet verstoren en werd er gepast afstand gehouden.
De leeuwengroep op de foto is territoriaal en bestaat uit 5 vrouwtjes en 8 welpen. Hun territorium is in het zuiden van Sabi Sands. De welpen zijn van 2 broers die op dit moment dominant zijn. Aangezien Sabi Sands een open verbinding heeft met het Krugerpark komt het gevaar voor deze heren van andere mannetjes uit Sabi Sands, maar ook vanuit het Krugerpark. Als de mannetjes verslagen worden zullen de nieuwe leiders de welpen doden om zelf voor nageslacht te zorgen.