Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Punda maria waterhole

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Eerlijk is eerlijk, de fotograaf is belangrijker dan de apparatuur die je gebruikt. Deze foto had ik vorige jaar echter nooit kunnen maken! Ligt het aan de extra ervaring of aan de nieuwe camera? We zullen het waarschijnlijk nooit weten!

Vorig jaar zat ik in Etosha aan de waterholes de zonsondergangen te kijken en kon mijn geluk niet op dat er een kudde olifanten bij stond. Helaas kreeg ik toen de foto's gewoon niet zo mooi als het in werkelijkheid was.

Toen we besloten om dit jaar naar Zuid-Afrika te gaan was ik toch wel hoopvol om zo'n scene nogmaals mee te maken. Helaas zijn de waterholes in het kruger nationaal park lang niet zo mooi gelegen als die in Etosha. In Punda Maria restcamp is echter wel een zeer mooie waterhole!

In eerste instantie zaten we naar een lege stille plek te kijken maar toen na een tijdje een grote stofwolk aankwam in de achtergrond wisten we dat de olifanten onderweg waren! Een schitterend schouwspel van vechtende, drinkende, wassende en spelende olifanten speelde zich voor onze neus af. Alle leeftijden waren aanwezig en dit alles met een ondergaande zon vanaf de rechterkant van de waterhole gaf het een magisch gevoel.

Dit keer kreeg ik alles wel zo op de foto als ik hoopte. Dit is een panorama van 2 groothoek foto's die gelukkig naadloos op elkaar aansloten. Mooiste van deze waterhole was dat we na zonsondergang heerlijk relaxed naar onze tent konden lopen. Wat een geweldige plek!