Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het onbekende noorden van Kruger

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Grote kans dat je tijdens je reis naar Zuid-Afrika een bezoek brengt aan het Kruger NP. En terecht, Kruger is prachtig qua natuur en de ongelofelijke hoeveelheid dieren die je hier kunt spotten. Vanwege de goede bereikbaarheid is het centrale en zuidelijke deel het meest populair bij toeristen. Wil je iets minder standaard, ga dan naar het noordelijke deel van het NP.

Het noorden is anders, meer weg van de gebaande paden en rustiger omdat het moeilijker te bereiken is. De natuur is ruiger dan in de andere delen van het park. Je vindt er oude bossen, opgedroogde rivieren, rotsen en baobabs en door de overwegend lage vegetatie kun je de dieren heel goed zien. Omdat het gebied droger is, zijn er wel iets minder dieren dan in de rest van het NP, maar het grote voordeel is dat je ze vaak voor je alleen hebt. Je kunt in dit deel van het park uren rijden, zonder maar een andere auto tegen te komen, een heel bijzondere ervaring.

Het Punda Maria Rest Camp is een mooie uitvalsbasis. Vlakbij het Camp ligt een olifantenpad, de route die de olifanten dagelijks afleggen op weg naar de rivier en vroeg in de ochtend heb je meeste kans om een kudde tegen te komen.