Noodlot

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Noodlot'
Was hier op 2012-10-30 Gepost op: 5 reacties.
De dag voor onze bul begon net als de voorgaande dagen, prachtige zonsopgang en nog niet zo heet dat hij direct naar het water ging. Al grazend van het sappige jonge groene gebladerte liep hij over de wegen van het Kruger park.
Wellicht dat hij terug dacht aan de laatste krachtmeting met een jonge bul, die hij na een urenlange strijd verloor. Iets geïrriteerd doordat hij zijn meerdere ontmoet had en de aftocht moest blazen, om verder verwondingen te voorkomen.

En dan een auto op zijn pad, zich groot makend, slurf opgewonden heen en weer slaand en de oren wapperend, tettert hij het uit. Alle signalen voor de automobilist om te maken dat je wegkomt. Tenslotte is de olifant 7 ton zwaar en wel 4 meter groot die gaat niet zomaar opzij voor een kleine auto. Maar nee, onze bul krijgt een metertje speling en verder gaat de auto niet achteruit. Dan maar weer een schijnaanval. Het kan toch niet zo zijn dat hij ook hier weer moet verliezen. Alle registers open, klapperende oren, veel herrie maken en pal voor de auto stil blijven staan, het maakt allemaal geen verschil.

Deze toeristen vergeten wie de baas zijn in het Kruger, de dieren.
Om niet nog een keer af te gaan, tenslotte is hij het grootste dier op het land, kiest hij de aanval. Woedend werpt hij de auto op zijn kant, om het karwei dan af te maken met zijn slagtanden. Dit alles is gefilmd door een andere toerist.

Volgens persberichten heeft de directie van het Kruger park de olifant afgemaakt omdat hij ernstige verwondingen had.

Toch blijft bij mij de vraag, zou de olifant nog leven wanneer hij het pad van de auto niet gekruist zou hebben? Ik schrijf ook niet over schuld, ik was er niet bij.

Verder heb ik zelf een aanval van een bul meegemaakt, die me nog steeds koude rillingen bezorgd. En je kunt het ook lang niet altijd voorkomen, we hebben zelf ook eens middenin een kudde gestaan.

Maar zoek het niet op. Geef de dieren de ruimte die ze nodig hebben en denk aan de grote gevolgen die onnadenkend gedrag kunnen hebben. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de dieren.

Mijn vraag aan een ieder is, behandel de dieren met respect zodat ook onze kinderen kunnen genieten van de prachtige wezens die onze aarde bevolken.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Olifant in de (schijn) aanval

Olifant in de (schijn) aanval

Voorvertoning Geheel vernielde auto van de Britse toeriste.

Geheel vernielde auto van de Britse toeriste.

Olifant in de (schijn) aanval

Olifant in de (schijn) aanval

Geheel vernielde auto van de Britse toeriste.

Geheel vernielde auto van de Britse toeriste.

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

5 reactie(s) bij "Noodlot"

 • profile image comment

  Ik lees nu je blog en wat een ongelooflijk toeval dat ik net een blog heb geplaatst met overwegingen over dieren. Compliment voor de pakkende beschrijving en de terechte vragen die je er bij stelt. Als dieren thuis al niet veilig zijn...

  Door TravelGoom • geplaatst op 2014-01-24 21:30:35
 • profile image comment

  triest verhaal..en ook ik sluit me aan bij je standpunt. Beetje meer respect voor alles wat leeft en bloeit.

  Door corriebalten • geplaatst op 2014-01-24 07:57:55
 • profile image comment

  Treurig verhaal inderdaad......mooi geschreven. (en de foto van de olifant is prachtig!)

  Door daphnekeune • geplaatst op 2014-01-20 11:29:26
 • profile image comment

  Ik sluit me helemaal aan bij je wijze woorden! kan er ook niet bij met mijn pet! leef en laten leven!

  Door vulture1960 • geplaatst op 2014-01-19 15:57:46
 • profile image comment

  Ik zag het ook op het nieuws, wat erg dat hij afgeschoten moest worden omdat hij verwond was. Wij gaan in April naar Zuid Afrika hopelijk overkomt ons niet wat jij beschrijft dat je midden tussen zo'n kudde staat lijkt me inderdaad wel wat eng! Mooie foto!!

  Door MiekeLejeunevdVen • geplaatst op 2014-01-19 14:55:19

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.