Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Bavianen op zoek naar hun evenwicht

Krugerpark
Zuid-Afrika
Klompie44

Bavianen op zoek naar hun evenwicht

Bavianen zijn verrassende dieren waar je van alles mee kunt beleven.

Wij rijden in het Krugerpark en genieten volop van de natuur en we hebben geluk want we spotten veel wild.
De weg is smal met vele bochten. We nemen een scherpe bocht naar links en Lou moet, ondanks dat we langzaam rijden, vol op de rem staan. De volledige weg zit vol met bavianen en wel op een zodanige manier, dat wij er met de auto niet voorbij kunnen.

Als wij aan het beeld gewend zijn, lijkt het wel of we naar een komische film zitten te kijken: Er liggen bavianen languit op de weg, volledig uitgeteld, in hun eigen uitwerpselen. Een aap zit een ander te vlooien maar valt steeds om en krabbelt vervolgens weer op om zijn werk te hervatten. Sommige zitten dicht tegen elkaar aan om zo steun te vinden om niet om te rollen. Veel zitten te knikkenbollen of sloom voor zich uit te kijken. Een aap sleept in een wankel gangetje een ander aan zijn hand de straat over. Allemaal natte vieze plekken op de weg waar degene met een zwakke maag hebben gekotst. Kortom een 'tragrikomische' gebeurtenis maar schitterend om te zien!

Later hoorden we dat dit vaker voorkomt. De groep heeft gegiste bessen gegeten. Tja, net zo iets als te diep in het glaasje kijken dan wordt het gedrag wel duidelijk.

Foto's

30935.jpg
30935.jpg
Klompie44
c2820.jpg
c2820.jpg
Klompie44
5a8b7.jpg
5a8b7.jpg
Klompie44