voorpret

Hoofdfoto bij reisverhaal 'voorpret'
Was hier op 2009-09-16 Gepost op: 1 reacties.
Wat is het toch heerlijk om al ver van te voren bezig te zijn met een volgende reis. Het plezier dat je hebt met het in gidsen en boeken snuffelen, op internet surfen en natuurlijk de reisreportersite uitpluizen is al een vakantiegevoel op zich. En omdat de bestemming Zuid-Afrika is, een land om verliefd op te worden (we gaan voor de 4e keer), geeft dit natuurlijk een extra dimensie aan het geheel.
We zijn weer een stukje dichterbij de vertrekdatum gekomen. We hebben inmiddels de vluchten geboekt, de hotels vastgelegd, de autohuur geregeld en de route (zie bijgevoegde foto) bepaald. Dit alles hebben we voorgelegd bij Wereldcontact en zij hebben er een mooi arrangement van gemaakt. Dat scheelt toch weer in prijs op deze manier dan als je alles als losse pakketje boekt.
We beginnen in Johannesburg en overnachten in Protea Hotel Balalaika Sandton. Vervolgens een lange rit naar Tzaneen in de regio Limpopo. We stoppen bij de Magoebaskloof, bezoeken de Sunland Big Baobab, de grootste baobab ter wereld. We verblijden de Regenkoningin, een meisje van 3 jaar oud, met een bezoekje in de Royal Kraal van Modjadji waar vier ‘clans’ (gemeenschappen) wonen.
De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt: zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen.
We overnachten in het Magoebaskloof hotel. En dan het hoogtepunt van de eerste week: het Krugerpark. We verblijven een paar dagen in de Sefapana lodge in Phalaborwa, net buiten de gate van het park.

We moeten nog twee excursies boeken. Dat doen we rechtstreeks bij de lodge:
1. Dag Safari (06.00-16.00)
Een hele dag om alle wilde dieren van het Krugerpark samen met een gekwalificeerde gids in een open safari auto
te ontdekken. We vertrekken met zonsopgang en komen aan het einde van de middag weer terug. Tijdens de safari is een picknick ontbijt en lunch inbegrepen.

2. Rivier Safari (07.30 – 11.30hrs)
Een boottrip op de Olifantsrivier tussen de nijlpaarden, krokodillen en een grote variëteit aan vogels en ander wild dat komt drinken. Koffie met wat lekkers, vruchtensap en water zijn inbegrepen tijdens de cruise.

Vanuit het Krugerpark rijden we naar Hazyview en van daaruit gaan we de Panoramaroute rijden. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn God's Window, Burke's Potholes, diverse watervallen en de Blyde canyon.
We overnachten in het Casa do Sol in Hazyview. Nog een lange rit naar Pretoria: even langs het voortrekkersmonument en de parlementsgebouwen, overnachten in The Diplomat Guesthouse en dan de volgende dag een binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Kaapstad.
In Kaapstad zitten we een ruime week in het Leeuwenvoet Guest House. Het ligt op steenworp van Signal Hill en de kabelbaan naar de Tafelberg. In Kaapstad kun je je zeker een week vermaken met allerlei activiteiten. De dingen die je zeker moet doen, zeker als je er voor de eerste keer een bezoek brengt, zijn:

1. Tafelberg (met de kablebaan of lopend)
2. Victoria & Alfred Waterfront
3. Clifton, Camps Bay en Llandudno met hun stranden
4. de wijnvelden van de Kaap
5. Robbeneiland
6. Kaap de Goede Hoop

En daarnaast zijn er nog vele leuke dingen te doen:

1. lekker slenteren door het relatief kleine centrum
2. Boulders beach met zijn pinguins
3. Muizenberg met zijn opvallende strandhuisjes

Wij gaan in ieder geval naar de wijnvelden, misschien Paarl, maar zeker Groot Constantia. Een rondje Kaap met een sundowner in Camps Bay, de botanische tuinen van Kirstenbosch en een bezoek aan het nieuwe voetbalstadion, waar volgend jaar de WK voetbal wordt gehouden. En last but not least: de zonsondergang vanaf Signal Hill. Kortom: het wordt weer genieten!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Route Johannesburg, Tzaneen, Krugerpark, hazyview, Pretoria

Route Johannesburg, Tzaneen, Krugerpark, hazyview, Pretoria

Voorvertoning Kaapstad en de Kaap

Kaapstad en de Kaap

Route Johannesburg, Tzaneen, Krugerpark, hazyview, Pretoria

Route Johannesburg, Tzaneen, Krugerpark, hazyview, Pretoria

Kaapstad en de Kaap

Kaapstad en de Kaap

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

1 reactie(s) bij "voorpret"

  • profile image comment

    Dat geeft weer een mooi vooruitzicht Andre, heel veel plezier straks in Zuid Afrika!

    Door gorke • geplaatst op 2009-09-18 11:39:37

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.