Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luipaard - vleesbereiding

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Sabi Sands is een prachtig en zeer bekend privé park ten westen van het Krugerpark. De 650 km2 van Sabi Sands staan in open verbinding met het Krugerpark. In Sabi Sands heb je verschillende lodges. De game drive gebeuren in open safarivoertuigen samen met andere gasten van de lodge. Bij de meeste lodges zit er een tracker (spoorzoeker) voor op de auto en daarnaast heb je een hoog opgeleide chauffeur/ gids.
Het grote voordeel van Sabi Sands is dat de auto's van het pad af mogen als er iets bijzonders te zien is. Daarnaast is het zo afgesproken dat je nooit met veel auto's (maximaal 3) bij de dieren staat.
Sabi Sands is vooral bekend om zijn luipaarden. Wij hadden het geluk dit grote mannetje te zien liggen tegen de avond. Hij lag onder een boom en klom na enkele minuten die boom in. Daar lag een wrattenzwijn dat hij eerder die dag had gevangen. We stonden op enkele meters van de boom, terwijl het laatste zonlicht nog net op het luipaard viel.
Een luipaard likt eerst het haar van het vel af van zijn prooi voordat hij gaat eten. De tong is heel erg ruw. Hier heeft hij al een stuk van de start van het zwijn af gebeten en likt hij de haren weg om er even later zijn tanden in te zetten.