Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

De beste plek

Krugerpark
Zuid-Afrika
Agrotewal

De beste plek

Onafgebroken heeft het geregend, mijn laatste nacht in Zuid Afrika. Het plan is om rond 11.00 uur uit het Krugerpark te vertrekken, alle tijd dus om nog een ochtendsafari mee te maken. Juist deze safari begint heel vroeg, de afgesproken tijd is om 04.15 uur verzamelen. Door de harde regen slecht geslapen. We hebben een tent zonder sanitaire voorzieningen. Normaal gesproken geen probleem, maar het is stikke donker en de grasvelden staan blank. Ik gris nog net een regenjack en een rugzak mee en dan in looppas naar de toiletten. Ik ben niet eens de eerste, het is vier uur.

Met mijn kleine zaklamp zoeken we ons pad naar de safariauto. Gelukkig is er een soort afdak waar we uit de regen kunnen staan. Exact om 04.15 komt er een jeep door het regengordijn te voorschijn. Onze ranger vraagt of we echt wel op safari willen, we kunnen ons geld terugkrijgen of een andere keer mee gaan.

In gedachten schreeuw ik nee en gelukkig voor mij willen de anderen ook mee. Heel voorkomend haalt hij een grotere droge wagen en een stel dekens.

Ik mag als eerste de auto in en pak in mijn ogen de "beste plek". Helemaal achterin in een hoek, uitzicht naar twee kanten. Niemand voor me, super! Bij het uitdelen van de dekens blijkt er een Nederlands stel mee te gaan. De man een beetje een macho type hoeft geen deken. Hij zal de kou trotseren., met een schamel lachje kijkt hij om zich heen. De rest zit diep onder de dekens.

Zodra we 2 km van het kamp zijn, pikt de ranger verse sporen op van twee leeuwen. De regen is dus ergens goed voor. En ja hoor nog geen 15 min. op pad en we zien twee mannetjesleeuwen pal naast het pad. Ze zijn moe en doornat, maar wat een pracht om te zien. Probleem nummer één duikt op. De regen maakt niet alleen de lens nat, maar ook mijn bril.

Anders dan bij voorgaande safari's vindt onze ranger het al snel genoeg en wil verder gaan. Bij het optrekken blijkt dat mijn strategische plek 1 nadeel heeft, ik krijg een volle pluts water over me heen. Ik schiet in de lach en een Afrikaanse naast mij heeft ook een hoop lol. Ze biedt de plaats naast haar aan, zodat ik wat droger blijf, maar nee eens gekozen blijft gekozen. al kan ik dat niet zeggen van de stoere Hollander die heeft inmiddels de deken van zijn partner ingepikt en tot zijn kin opgetrokken.

We hobbelen over het pad en de regen duurt voort. Op het pad liggen zoveel plassen dat er drinkende giraffes staan, ook geen alledaags beeld. heel mooi en een beetje mistig.

En weer optrekken en ja hoor een beste stroom regen over mijn toch al natte hoofd.

Een honingdas schiet over de wegen wij ploeteren door het natte landschap.

Stilstaan, turen en dan optrekken en iedere keer gutst de regen over me heen. Zo langzamerhand krijg ik het koud en moet ik mijn camera ter bescherming onder mijn jas stoppen. Olifanten, een neushoorn en een hyena. Om de hyena goed in beeld te krijgen moet ik mijn hoofd wel naar buiten steken. En dan komen er ook nog nieuwsgierige welpen kijken.
Ik moet zonder bril foto's maken omdat het blijft regenen. Helaas zijn daardoor wat foto's niet zo scherp. Om me niet te laten kennen blijf ik op de beste plek zitten die na uren ook de natste plek is. Uit alle macht probeer ik niet te klappertanden, inmiddels is de deken ook door en door nat.

Een uur later dan gepland komen we in het kamp terug. Als een verzopen kat, tot op de draad toe nat, loop ik met een grote smile naar de tent..

Foto's

d1911.jpg
d1911.jpg
Agrotewal