Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Krugerpark

Krugerpark
Zuid-Afrika
WKerkhof

Zuid-Afrika on a budget

Ik heb Zuid-Afrika nooit echt als een heel duur land ervaren om doorheen te reizen. Maar iedere keer dat we er zijn geweest kiezen we toch vaak voor wat extra comfort wat met betrekking tot vervoer of mooie lodges.

Dit keer gaan we het anders doen. Eigenlijk zat een reisje helemaal niet in de planning, totdat we twee maanden geleden een aanbieding kregen van Mhofu, een mooi huisje in Marloth Park, aan de rand van het Kruger Park. We hebben hier een keer eerder geslapen en vonden het een zeer aaangenaam plekje. Ze bestaan dit jaar 10 jaar en vierde dit met fikse kortingen! Dat klonk onweerstaanbaar, toch maar even kijken wat de tickets op het moment kosten naar Johannesburg…
Ik hoefde niet lang te zoeken want met Air France zouden we al voor €650 pp van Amsterdam naar Johannesburg kunnen vliegen…. Oeps dat scheelt enorm veel met wat we normaal betaalden….

De kosten voor het huisje en de ticket zijn niet duur. De rand (ZAR) staat nog steed erg gunstig en op vervoer zouden we ook veel kunnen besparen door niet zo’n grote jeep te huren, maar een comfortabele, maar wat kleinere auto. Thuis moet je ook eten en drinken, dus dat zullen de kosten ook niet zijn, aangezien dat redelijk goedkoop is in Zuid-Afrika en bij het huisje hebben we een mooie braai, dus zal het niet nodig zijn elke dag uit te gaan eten….
Na een week alle kosten op een rijtje te hebben gezet, goed te hebben nagdacht, besluiten we gewoon gek te doen en aankomende februari naar het mooie en vooral zonnige Zuid-Afrika te vliegen.
Wanneer ik de tickets wil boeken die ik eerder gezien had, maak ik bijna een vreugesprongetje… Inclusief alle extra’s zijn de tickets gezakt naar een prijs van €509,- pp!!! En dan krijgen we ook nog eens €25,- korting met de code in de Columbus! Nu weten we het zeker, we gaan!

Het plan is de eerste nacht in de buurt van Johannesburg (max 3 uur rijden) een overnachting te zoeken, daarna door te rijden naar Marloth Park. Hier blijven we een volle week in huisje Mhofu en is een perfecte uitvals basis voor vele leuke uitstapjes in het Kruger Park, Swaziland en misschien zelfs Mozamique.

Na de week Marloth Park hebben we nog twee nachten te vullen, die we waarschijnlijk ergens op de watervallen/panorama route zullen verblijven! Of als we de verleiding echt niet kunnen weerstaan en we ons netjes aan budget hebben gehouden misschien in een van de mooie prive lodges in Sabi Sands (Door de jaloers makende mooie foto’s van Deerik (Erik Joosten) en zijn tip dat dit misschien wel een van de mooiste gebieden in ZA zou kunnen zijn, is deze dure optie toch niet helemaal uit onze gedachte te krijgen!

Over drie weken zitten we als het goed is heerlijk in de Afrikaanse zon en zijn we op zoek naar de mooie dieren die daar vrij rondlopen. Ik kan niet wachten!