Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Safaritocht tijdens zonsopgang

Krugerpark
Zuid-Afrika
Reismicrobe

Safaritocht tijdens zonsopgang

Afgelopen april maakte ik een prachtige rondreis door Zuid-Afrika. Wat dan absoluut niet op je lijstje mag ontbreken, is een safari. Krugerpark, it is! Dé plek om je verrekijker boven te halen. Dag 1 doen we zelf met de auto, een schitterende ervaring! Dag 2 willen we met een ranger op pad. Ah ja! Zij weten waar The Big Five uithangen, waar ze gaan drinken, hoe hun uitwerpselen er uit zien, ... Zij gaan ons helpen ons lijstje af te vinken. Die man/vrouw moeten we hebben.

Aan de receptie van de Phabeni Gate in het Krugerpark boeken we een tocht bij zonsopgang. We dromen alvast weg, dit wordt geweldig. Die dag staan we erg vroeg op, om 4 uur 's morgens gaat ons wekkertje. Moe maar met veel goesting staan we op. Om 4.30u staan we al aan de poort van het Krugerpark. We zijn alleen. De poort is toe.

We wachten netjes onze beurt af, en vermoedden dat de poorten snel zullen opengaan. We werden immers om 5u verwacht voor de 'sunrise'-tour. Intussen vormt er zich een lange rij achter onze auto, en zijn we gerust: we zijn niet de enige dummies die hier staan wachten. De tijd tikt echter wel voorbij en voor we het weten is het 5u gepasseerd. Hé, gingen wij dan niet al vertrokken zijn? We maken ons wat ongerust maar we kunnen weinig doen. De poorten zijn toe, en de enige beweging die we spotten is die van een bewaker die af en toe komt kijken.

En oh ja. De zon. Die gaat natuurlijk ondertussen vrolijk op terwijl wij met onze auto vast staan voor de poort. Dit wordt verdacht, en de zonsopgang in het park zien is geen optie meer zoveel is duidelijk. Blijven wachten dan maar zeker? Om 6 uur, welgeteld anderhalf uur later dan onze aankomst gaat de poort éindelijk open. We zakken meteen af naar de receptie en doen de man achter de desk ons verhaal.

Wat blijkt? Onze namen staan genoteerd voor de SUNSET-tour, die met zonsondergang dus. Wiens fout is dit? Heb ik bij het reserveren 'sunset' gezegd, in plaats van 'sunrise' of heeft de hulpvaardige medewerker het verkeerd genoteerd? Allicht zullen we het nooit weten, maar de tour is aan onze neus voorbij gegaan. De medewerker vindt het duidelijk lastig en belt alle rangers in de buurt van de Phabeni-poort om alsnog met ons te gaan toeren. Dat zou het natuurlijk helemaal zijn: een privé-tour. Ik begin er al stiekem van te dromen. Maar jammer, na een hele boel telefoontjes blijkt dat er niemand vrij is. Maar: we kunnen nog mee met die van vijf uur 's avonds (ahja, die hadden we blijkbaar voor geboekt).

We beslissen echter van deze te annuleren, wat gaan we die 11 uur in tussentijd nog doen? We zijn hier nu! Wij dus weer met z'n twee het park in. Heel wat zebra's en giraffen in de ochtendzon later, zijn we weer blij met dit dagje safari. Jammer genoeg moeten we wel vaststellen dat we geen vijf maar drie dieren van The Big Five gezien hebben. De leeuw en de luipaard hebben we zelf niet kunnen zien, daar hadden we dus die ervaren ranger voor nodig! Even mokken we hierover... Spijtig toch?

Nu goed... Voor ons weer een reden om nog een keer terug te komen of het opnieuw te proberen in bv. Kenia, Tanzania, ... :-) En deze belevenis leert ons meteen weer om even te checken wat je juist gereserveerd hebt... Want om vier uur 's nachts opstaan, dat doe je niet om voor een poort te staan wachten. Lesje geleerd!

Meer lezen? Check Reismicrobe!Foto's

edaf0.jpg
edaf0.jpg
Reismicrobe
017cd.jpg
017cd.jpg
Reismicrobe