Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Krugerpark

Krugerpark
Zuid-Afrika
Deerik

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië en Botswana 1

Deel 1 van ons reisprogramma, van onze rondreis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. De route hebben we zelf uitgestippeld, het boeken etc heb ik aan 'mijn' reisagent MilesTravel overgelaten.
Het wordt een luxe reis met een aantal doelen.
- Voorbereiding van ons huwelijk in Zuid-Afrika op 29 september.
- Fotografie (Wildlife)
- Relaxen
Omdat ik er al vaker ben geweest, en Lisette niet, pikken we de 'krenten uit de pap' en doorkruisen we per auto en Cessna de landen.

Als eerste doen we Zuid-Afrika aan, hieronder onze reisschema (uitgewerkt door MilesTravel).


1 april Amsterdam - Johannesburg
U vliegt vandaag met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Op de luchthaven van Johannesburg wordt u ontvangen door een chauffeur en naar uw accommodatie gebracht.

Safari Club SA ligt op korte afstand van het vliegveld van Johannesburg en is daardoor een ideale accommodatie voor reizigers die na een lange vlucht niet al te ver naar hun accommodatie willen reizen. Alle kamers zijn uniek gedecoreerd volgens diverse thema's. Zo kunt u overnachten in de Kalahari, Etosha of Okavango kamer. Daarnaast zijn er enkele lounges, een bar en een zwembad. Uw gastheer is Emile Muller, een hotelier die al 22 jaar in het vak zit en die service hoog in het vaandel heeft staan. Safari Club SA is een uitstekende accommodatie om uw reis door Zuid-Afrika mee te beginnen of te eindigen.Noot: het is mogelijk om na aankomst een diner of snack te nuttigen. Indien u hiervan gebruik wilt maken, dienen wij dit van te voren aan de accommodatie te melden.

Accommodatie: The Safari Club SA BB ***



2 april Johannesburg - Sabi Sand Private Game Reserve
Vandaag gaat het safari-avontuur beginnen! U gaat naar een privé-reservaat dat grenst aan het wereldberoemde Kruger National Park. Het grote voordeel van een privé-reservaat is de hoge mate van comfort, de begeleiding bij de safari-activiteiten en het geringe aantal mensen dat zich per gebied bevindt waardoor het wild er vrij en ongestoord kan rondlopen. U wordt tijdens de safari-activiteiten (in open 4x4 jeep of te voet) door ervaren safari-gidsen en spoorzoekers begeleid. In de safarilodges zijn ook alle maaltijden inbegrepen. De komende dagen staan geheel in het teken van safari. Omdat het wild 's ochtends het meest actief is, staat u vroeg op om een gamedrive te maken. 's Middags kunt u lekker luieren bij het zwembad als u dat wilt. In de namiddag gaat u weer op safari omdat het wild dan weer op pad gaat om water te zoeken en te gaan jagen.

Safari bij Sabi Sand is een unieke Afrika ervaring. U wordt begeleid door een ervaren gids waarmee u een verscheidenheid aan wilde dieren gaat spotten. Als u geluk heeft komt u wellicht de 'Big Five' tegen (het luipaard, de leeuw, de neushoorn, de olifant en de buffel). Ook heeft u kans om de Zebra, de Impala en andere unieke dieren van Afrika te zien. Sabi Sand is een thuisbasis voor meer dan 350 vogelsoorten.

Tevens is het mogelijk een safari te voet te maken. Een loopsafari biedt een absolute unieke ervaring. U krijgt echt het Afrika gevoel en ziet details die u zult missen vanuit een Land Rover.

Verscholen bij de oevers van de Msuthu Rivier ligt Little Bush Camp. Little Bush Camp beschikt over zes suites, alle met uitzicht over de rivier. De suites zijn ingericht in Afrikaanse stijl, binnen en buiten douche en een privé-veranda. Ik wil u adviseren een kijkje te nemen op de website www.sabisabi.com.

Accommodatie: Sabi Sabi Little Bush Camp AIC *****



3 april Sabi Sand Private Game Reserve
In 1870 werd in de omgeving van Sabi Sabi veel goud gevonden. Er werd een spoorlijn aangelegd, de Selati spoorlijn. Deze lodge dankt haar naam aan deze spoorlijn. Uw accommodatie is ingericht in de stijl van de treinen uit vroegere tijden. Selati is zeer authentiek en de koloniale elementen vindt u overal terug. Hier kunt u het echte 'Out of Africa' gevoel beleven, door de klassieke uitstraling en de ligging aan een rivier. Het heeft slechts 8 stenen cottages waardoor een persoonlijke benadering gewaarborgd is.

Sabi Sabi heeft reeds vele prijzen gewonnen hieronder enkele voorbeelden:
2008 Travel & Leisure - 8e beste hotel ter wereld
2008 Africa World Travel Award - Werelds meest toonaangevende safarilodge
2007 Travel & Leisure - 7e beste hotel ter wereld
2007 Luxury Link – Werelds beste hotel
2006 Southern African Travel Industry – Beste safarilode in Zuidelijk-Afrika

Accommodatie: Sabi Sabi Selati Lodge AIC *****



4,5,6 april Sabi Sand Private Game Reserve - Hoedspruit
De komende dagen verblijft u in Tshukudu Game Lodge waar u deelneemt aan de activiteiten die ter plekke georganiseerd worden.

Tshukudu Game Lodge is gelegen in Hoedspruit nabij het Kruger National Park. In 1980 is een vervallen boerderij omgebouwd tot lodge in een wildreservaat. De eerste inwoner van het reservaat was een neushoorn, Thsukudu in Sotho. Vanuit de lodge kunt u allerlei activiteiten ondernemen in het reservaat. Een absolute aanvulling op uw safari-beleving.

Accommodatie: Tshukudu Game Lodge FB ***


7 april Sabi Sand Private Game Reserve - Johannesburg
U rijdt terug naar Johannesburg waar u nog een nacht in de Safari Club SA verblijft.

Accommodatie: The Safari Club SA BB ***