Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Een dag in het kruger national park

Krugerpark
Zuid-Afrika
Guidowater

Een dag in het kruger national park

We worden wakker op een donderdag ochtend in Lower sabie restcamp. Gister hadden we een mindere dag waarop we weinig dieren gezien hadden en we hebben daardoor vandaag niet zo heel erg veel zin. Er staat een lange rit op het programma omdat we ons vandaag verplaatsen van Lower sabie naar Letaba restcamp. De wekker is al vroeg gegaan en mijn vader en ik hadden overleg wat we gingen doen. Normaal beginnen we met ontbijt maar vandaag besluiten we het anders te doen. Het is nog zo vroeg dat we geen honger hebben. We besluiten de auto in te laden en rijden alvast naar de poort van het kamp. Gelukkig hadden we gister de auto al vol getankt waardoor we direct kunnen vertrekken. Bij de poort staan we helemaal vooraan omdat we enigste zijn tot nu toe. Dit veranderd echter snel en binnen 10 minuten staat er een hele rij met auto's. We gooien de sleutel bij de receptie in de bak voor vertrekkende mensen en kijken op het bord waar aangegeven word waar de dieren zich bevinden. Alle stipjes staan eigenlijk in het zuiden en niks op de weg naar het noorden waar wij heen moeten. We hebben ook geen zin om eerst naar het zuiden te gaan omdat we zo'n grote afstand moeten afleggen.

Dan is het zover de poort gaat open en wij rijden het kamp uit 2x links en draaien richting de brug over de rivier. als enigste blijkt want alle andere auto's schieten alle kanten op behalve die van ons. Op de brug kijken we even naar de zonsopkomst en beginnen dan de dag. Dan begint er ineens een nevel op te trekken boven het land en na een paar minuten zien we een neushoorn in de nevel. Een geweldig grote hoorn en het is prachtig hoe hij in de nevel staat. We rijden door en dan midden op de weg een jackhals die er snel vandoor gaat om ons vanaf een veilige afstand in de gaten te houden.

We rijden door en dan komt de zon op, de nevel krijgt de mooiste kleuren die ik ooit heb gezien en precies op dat moment komt er een kudu familie aan die de weg wil oversteken. We parkeren de auto dwars op de weg en maken schitterende foto's van dit schouwspel.

Nu al gelukkig met de dag rijden we door als er een paar kilometer verder een hyeana midden op de weg ligt te slapen. We zien terwijl we stil staan ook nog een mooie loop vogel en een paar honderd meter verder lopen er 3 klipsringers op de weg. Onze dag kan niet meer stuk en we zijn pas een uur onderweg! We rijden verder en stoppen voor het ontbijt bij Orpen dam. Hier kun je lekker zitten en we zien in het water een groep nijlpaarden en overal om ons heen zitten aapjes in de bomen.

Na het ontbijt rijden we verder de grote vlakke graslanden in richting het noorden. Al snel zien we giraffen, Zwijnen, zebra's, olifanten, wildebeesten, buffels en grote roofvogels. En dan gebeurd het eindelijk... na 3 uur rijden komen we eindelijk de eerste auto tegen! Als we op de kaart kijken snappen we ook waarom we zijn namelijk een richting op gereden die ver van alle kampen aflicht. Waarschijnlijk hebben de tegenliggers overnacht in Satara restcamp wat ongeveer zover naar het noorden ligt als wij vanuit het zuiden zijn gekomen.

We zien nog veel savanne dieren, stoppen bij de grote baobab boom en lopen over de brug die over olifants river loopt. Hier zien we krokodillen en nijlpaarden. Een stuk verder een grote groep olifanten en een groep struisvogels en diverse antilope soorten. Dan lopen we richting het middag uur en de tempratuur is zo hoog dat we de auto uit willen. Dieren zien we door te tempratuur ook amper meer en dus rijden we in één ruk naar Letaba door. Bij de receptie boeken we gelijk een avond safari in de hoop dan wat kat achtige te zien die nog ontbreken deze reis. We besluiten wat te eten terwijl we vanaf het terras prachtig over de rivier uit kijjken. Dan begint de discussie, gaan we nog wat doen of blijven we hier? Uiteindelijk win ik het toch van mijn pa (we zijn hier tenslotte maar 1 keer en uitrusten kunnen we thuis wel). We besluiten naar een vogel kijkhut iets naar het noorden te rijden.

We draaien het kamp uit en gelijk staan we voor een grote groep waterbokken. Als we door rijden en rechtsaf draaien staat er ineens een grote groep auto's links langs de weg. Wij parkeren de auto er midden tussenin en zien dat er een vrouwtjes leeuw ligt in de bosjes rechts. 100 meter verder staat een groep van 50 impala's waar ze op ligt te loeren. We volgen het schouwspel en als ze opstaat zijn de impala's gelijk weg. Helaas voor de leeuw die de bosjes in vertrekt. Wij rijden door naar de kijkhut en zien 2 african fish eagles die een nest hier vlakbij hebben. Doordat de hut hoog op de rivier oever staat lijkt het wel of de vogel continu recht op ons af vliegen waardoor we mooie actie foto's kunnen maken. Het word al laat en we rijden terug naar het kamp en dan ineens steekt er iets de weg over... We rijden door en kijken in de bosjes en zien daar een luipaard liggen! Er is helemaal niemand en het luipaard ligt op nog geen 10 meter van de auto! We staan10 minuten als het luipaard de bosjes in loopt en wat blijkt daar stond er nog 1! Die hadden we gemist!

Na het eten gaan we op avond safari. Hier zien we een grote uil en nog een luipaard! Het blijkt onze Lucky day te zijn en de vakantie kan niet meer stuk. De volgende dag is er weer realiteit en rijden we de hele dag doelloos rond. Zo zie je maar safari is deels geluk en deels wijsheid!

Foto's

8cc64.jpg
8cc64.jpg
Guidowater
44002.jpg
44002.jpg
Guidowater
f164d.jpg
f164d.jpg
Guidowater