Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Nachtapen in het Krugerpark

Krugerpark
Zuid-Afrika
Henk Vanetie

Nachtapen in het Krugerpark

Ik wil graag bloggen en mijn ervaringen delen met andere reisreporters, want ik ben ervan overtuigd dat daardoor nog mooiere reizen kunt plannen. Dit is mijn 1e blog. Wij zijn van 12 september - 30 september 2012 in Zuid-Afrika en Mozambique geweest. Het was een geweldige ervaring met een super leuke en ervaren Zuid-Afrikaanse gids Hennie Pieterse, een prachtige kerel om mee op reis te gaan.

Toen wij na een aantal dagen bij onze Lodge Sefapane (geweldig mooi een droom lodge) net een kleine 10 minuten voor de ingang van het Krugerpark aankwamen konden we niet wachten om het Krugerpark in te gaan. Er stond eerst een andere tour te wachten en daar hebben we ook weer leuke en verrassende dingen meegemaakt. De volgende dag zijn we het Krugerpark ingegaan en wij zijn de hele dag weggeweest (08.00 - 18.00 uur) en daar hebben we zoveel beesten, vogels, verschillende bomen gezien, heerlijk als fotograaf. De verrassing was dat we 2 nachten in het Kruger zouden slapen, in het Letaba kamp. Hennie kookte beter gezegd maakte een heerlijke barbeque voor ons klaar en toen kwam het moment wat ik nooit zou vergeten.

Wij hoorden in de bomen (het was er super donker) telkens geritsel van bladeren en Hennie vertelde ons dat het hoogstwaarschijnlijk Nachtapen waren, maar de kans dat je deze beesten ziet is zo goed als NIHIEL.Dit type is zo schuw, hij had net ons deze info gedeeld tot er opeens 2 nachtapen naar beneden kwamen. Je had dat gezicht van onze ervaren gids Hennie moeten zien, het was net een klein kind dat voor het eerst een lollie kreeg. Dit was voor ons zo een mooi moment dat ik dit met iedereen wilt delen. Hij kon het niet geloven dat dit gebeurde, want hij zei tegen ons op zijn Zuid-Afrikaans "n unieke oomblik" !

Prachtig toch !!!

Foto's

8c5da.jpg
8c5da.jpg
Henk Vanetie
6a85e.jpg
6a85e.jpg
Henk Vanetie
99e56.jpg
99e56.jpg
Henk Vanetie