Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Krugerpark

Krugerpark
Zuid-Afrika
Kymmie

Into the wild (deel 2)

Om 18:30 reden we met zonsondergang het kamp weer uit. Natuurlijk gingen we weer naar de plek waar het luipaard was gespot. Op de plek stond 1 fikse boete! Een 4x4 die overduidelijk het geld ervoor over had om het dier te zien, want hij was al ruim 10 minuten te laat om het kamp binnen te gaan. De prooi was weg, maar onder de boom zaten twee hyena’s verlekkerd te kijken. Het luipaard was er! Hij lag 20m verderop te chillen onder een boompje. Check, nr 4! Goeie foto’s kon ik er helaas niet van nemen, maar dat gaf niet.

Al snel werd het donkerder en zagen we onderweg nijlpaarden die zich verscholen in de bosjes. Maar ook een kleine bushbaby, ook wel nachtaapje genoemd en een in Noorse camouflage gehulde kameleon ;-) Ook bijzonder om te zien waren 2 slangen. Een spitting cobra die zijn klieren opzette toen wij te dichtbij kwamen en een mannelijke boomslang. Zijn er dan ook vrouwelijke boomslangen? Jazeker!! Die zijn we de dag erna tegen gekomen :-) Nadat we de hoop al hadden opgegeven om een leeuw te zien stond er ineens doodleuk een luipaard langs de kant van de weg!!! Wat een prachtig dier. Hij liep zo dicht langs de truck dat ik bijna dacht dat hij erin zou springen terwijl ik een foto van hem aan het maken was. Onze avond kon in ieder geval niet meer kapot.

De laatste dag hadden we nog één missie. Nr 5 van 5, een leeuw spotten!! Onze route ging van Lower Sabie via Skukuza naar Berg en Dal. Na een uurtje rijden zagen we een olifant staande slapen links van de weg. We konden heel close naderen. We stonden slechts 3 meter van de olifant af. In Zuid Afrika rij je links van de weg en zit je rechts achter het stuur. Even ter aanvulling en voor de beeldvorming van het volgende event. Anouk zat op de bijrijdersstoel en dus aan de kant van de olifant. De olifant werd wakker en deed een stapje naar voren om wat blaadjes van een plant te plukken. Hij stond heerlijk rustig te eten tot er een groep olifanten van achter de auto vandaan kwam en de weg overstak. Mevrouw was in één klap wakker en wilde bij de groep aansluiten. Ik had me inmiddels omgedraaid naar rechts om mooie foto’s van de baby olifantjes te maken. Er klonk een lichtelijk paniekerig “Kim start de motor”. Veel aandacht besteedde ik er niet aan omdat ik dacht dat het allemaal niet zo’n vaart liep. Opnieuw en dit keer een stuk luider “Kim start verdomme die motor!!!”. Op dat moment zag ik dat de olifant op het punt stond om onze auto bijna een meter korter te maken. Ze was ietwat geirriteerd omdat ze niet dwars door onze auto heen kon lopen naar de groep, maar er omheen moest. Ik zag Anouk zitten met een wit gezicht snakkend naar adem. Oeps…… Ik ben me nu bewust waarom de olifant bij de big 5 hoort ;-)

Een stukje verderop zagen we enkele auto’s op een zijweg staan evenwijdig aan de hoofdweg. Daar moest vast iets te zien zijn!! En ja hoor, mission completed!! Het welbekende liedje the lions sleep tonight was op moment niet echt van toepassing. Het was eerder the lions sleep in the afternoon. Ongeveer 100m van de weg lag een mannelijke leeuw heerlijk te slapen onder een boom. Vorig jaar ben ik ook in het Kruger Park geweest, maar toen is het me niet gelukt om de big 5 te zien. Na een lunch in Skukuza zijn we naar Berg en Dal gereden. We zijn via een aantal onverharde wegen omgereden om zo laat mogelijk, maar wel voor 18:30 bij het kamp te arriveren. Op het laatst van de dag werden we nog getrakteerd op een baby neushoorn, die we nog niet gezien hadden. Maar we zagen onderweg ook nog iets anders moois. Twee schildpadden die langs de kant van de weg de liefde aan het bedrijven waren ;-). Ze gingen helemaal in elkaar op en wij konden mooi meegenieten. Ik kan je verzekeren, de sex gaat een stuk sneller dan ze zich voortbewegen haha.

We hebben ons Kruger Park avontuur afgesloten met een fles amarula, rose en ons eigen kampvuurtje. Wie zegt dat vrouwen geen vuur kunnen maken moet maar eens met Anouk gaan praten ;-)