Kirstenbosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

If eyes could speak....

Kirstenbosch,
Zuid-Afrika


Als groot natuur en vogel liefhebber stond kirstenbosch botanic garden hoog op mijn verlanglijst. Ik had veel gelezen over de kans om uilen te zien. Omdat het wilde vogels betreft kon er geen vaste locatie gegeven worden en elke dag worden ze ergens anders gezien.

Wij hadden het geluk dat we vrijwel meteen nadat we het park binnenkwamen we 2 jonge spotted eagle owls zagen. Een werkelijk schitterende ontmoeting met deze prachtige vogels! De vogels probeerden te slapen en zaten dicht tegen elkaar aan.

Wij besloten ze met rust te laten en gingen het prachtige park in met ontzettend veel verschillende vogels. Totaal fotografeerde ik hier 7 verschillende soorten kolibries / sunbirds in 2 uur tijd! En de bloemen in deze tuin zijn echt schitterend. Ook de locatie van de tuin tegen de tafelberg aan maakt het ontzettend bijzonder!

Onderweg terug naar de uitgang besloten we nog even bij de uilen plek te kijken en we hebben geluk! Ze zitten nog altijd op hun plekje alleen dit keer heeft 1 van de uilen zijn ogen open. Wat een fantastische ogen heeft dit dier. Ik wist deze foto te maken en ondanks dat ik het krugerpark meer dan een week bezocht vind ik dit toch de meest bijzondere foto. Een bijzondere foto gemaakt op een bijzondere plek. Wat mij betreft mag Kirstenbosch bij niemand ontbreken op de Kaapstad te do list!