Kirstenbosch foto's & tips

'512780' door neretslok '512780' door neretslok

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Tuinen aan de voet va

neretslok

Kirstenbosch , de botanische tuinen aan de voet van de oostelijke helling van de Tafelberg, is een bezoek meer dan waard. Wij hebben hier een aantal uren rondgewandeld en ons prima vermaakt.

'542425' door Guidowater '542425' door Guidowater

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

If eyes could speak..

Guidowater

Als groot natuur en vogel liefhebber stond kirstenbosch botanic garden hoog op mijn verlanglijst. Ik had veel gelezen over de kans om uilen te zien. Omdat het wilde vogels betreft kon er geen vaste locatie gegeven worden en elke dag worden ze ergens anders gezien. Wij hadden het geluk dat we vrijwel meteen nadat we het park binnenkwamen we 2 jonge spotted eagle owls zagen. Een werkelijk schitterende ontmoeting met deze prachtige vogels! De vogels probeerden te slapen en zaten dicht tegen elkaar aan. Wij besloten ze met rust te laten en gingen het prachtige park in met ontzettend veel verschillende vogels. Totaal fotografeerde ik hier 7 verschillende soorten kolibries / sunbirds in 2 uur tijd! En de bloemen in deze tuin zijn echt schitterend. Ook de locatie van de tuin tegen de tafelberg aan maakt het ontzettend bijzonder! Onderweg terug naar de uitgang besloten we nog even bij de uilen plek te kijken en we hebben geluk! Ze zitten nog altijd op hun plekje alleen dit keer heeft 1 van de uilen zijn ogen open. Wat een fantastische ogen heeft dit dier. Ik wist deze foto te maken en ondanks dat ik het krugerpark meer dan een week bezocht vind ik dit toch de meest bijzondere foto. Een bijzondere foto gemaakt op een bijzondere plek. Wat mij betreft mag Kirstenbosch bij niemand ontbreken op de Kaapstad te do list!

'543956' door Lott- '543956' door Lott-

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Kleurrijk Kirstenbosc

Lott-

Tijdens ons bezoek aan Kirstenbosch kwamen we in de botanische tuin deze mooi gekleurde vogel tegen; de kleine kraaghoningzuiger. Wij hebben zo'n 2 uur rondgewandeld in de botanische tuin en zagen de mooiste planten, bloemen, bomen en struiken. Het park ligt net iets buiten Kaapstad, aan de voet van de Tafelberg.

'531599' door Jeanne '531599' door Jeanne

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

De koning onder de...

Jeanne

Een bezoek aan Kirstenbosch aan de voet van de Tafelberg is de moeite waard. Vele soorten protea's zijn hier te bewonderen, uiteraard ook de Koningsprotea, de nationale bloem van Zuid Afrika. Deze prachtige bloem kan een diameter bereiken van 30 cm. De botanische tuin/park is in het bezit van vele duizenden inheemse planten en bloemensoorten. Hier komen veel verschillende vogels voor, waaronder de Sunbird en de gele Kanarie. In 2004 werd Kirstenbosch als eerste botanische tuin van de wereld op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaats. Iedere zondag wordt een openluchtconcert gegeven, wel van te voren kaarten reserveren. Kirstenbosch is vanuit Kaapstad te bereiken via de M3 en de M63.

'569644' door WKerkhof '569644' door WKerkhof

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Canopy Walk in de...B

WKerkhof

De Botanische tuinen van Kirstenbosch liggen op korte afstand van Kaapstad en een bezoekje mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je in Kaapsad bent. De tuinen zijn niet alleen prachtig om te zien, er is ook genoeg te doen. Zo heb je er in de zomer (van november tot maart) elke week een openluchtconcert en op woensdag kun je genieten van een bioscoopfilm in de open lucht! Verder is het er natuurlijk altijd mooi wandelen en heerlijk picknicken. Voor wie wil zijn er zelfs gratis rondleidingen door de tuin. Wat ik ook erg leuk vond is de Canopy Walk, een 130 lange loopbrug kronkelt door de boomtoppen. Vanwege de structuur en vorm wordt de Canopy Walk ook wel ‘boomslang’ genoemd.

'531673' door Jeanne '531673' door Jeanne

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Een beauty

Jeanne

Zoals ik bij mijn vorige foto schreef, zijn er tal van protea's te bewonderen in de tuinen van Kirstenbosch. Deze Yellow Pincushion Protea knalde er met zijn prachtige kleur uit, tussen het weelderige groen. Het is toch een beauty!! even openen aub

'556631' door Jeanne '556631' door Jeanne

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

What is the name of..

Jeanne

Ergens onderweg genomen tijdens onze reis door Zuid Afrika. Helaas weet ik geen naam, wie het weet, mag het zeggen! De bermbegroeiïng was kleurrijk maar deze mooie blauwe knalde er uit. Inmiddels heb ik begrepen en ook opgezocht dat het om een Pflox gaat!

'1097189' door akerkvliet '1097189' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Kirstenbosch Gardens

akerkvliet

Kirstenbosch is een geweldige tuin om te bezoeken als je in Kaapstad bent zeker als je houdt van natuur is het zeker een bezoek waard. Mooie wandelingen maken of op een bankje zitten en genieten van al dit moois met bergen in de achtergrond. Dus spring in de auto of hop on hop off bus en ga er heen, entree is is zo rond de r70 = € 5,00. Foto heb ik gemaakt terwijl ik op een bank lekker zat te rusten. ps: er is altijd wel iets te doen of te zien ik zal de link plaatsen voor evenementen die er plaats vinden de komende tijd. https://www.sanbi.org/event_cat/kirstenbosch/

'571473' door SKimkes '571473' door SKimkes

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Kleurrijk gefladder

SKimkes

In deze groene tuinen bij Kirstenbosch met Tafelberg NP op de achtergrond vind je niet alleen kleurrijke bloemcomposities en bijzondere bomen maar ook prachtige vlinders en vogels die het geheel tot een sprookjesomgeving maken.

'571345' door Guidowater '571345' door Guidowater

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Boze blik

Guidowater

Kirstenbosch botanical gardens in een enorm groot park met prachtige planten en bloemen. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een magneet is voor de meest prachtige vogels. Een vogel liefhebber zoals mij moet hier dan ook een keer geweest zijn. Toen ik las dat er vaak ook uilen te zien zijn werd ik wel enthousiast. Echter is het zoeken in zo'n enorm park natuurlijk wel een uitdaging. als je echter vind en ze blijken ook nog eens op ooghoogte niet ver van het pad te zitten dan kan je dag niet meer stuk. De uilen zijn gewend aan toeristen blijkbaar want ze blijven gewoon zitten. Als je te dichtbij komt laten we wel even zien dat ze dit niet leuk vinden. Deze boze blik kreef ik toen ik een fraaie close up niet kon weerstaan. Dichterbij komen leek mij niet verstandig.