Kimberley

De kans dat je werkelijk diamanten vindt in de voormalige diamantenmijn ‘the Big Hole’ (of Die Groot Gat in het Afrikaans) in Kimberley is erg klein, maar het is wellicht toch een bezoekje waard. Kimberley is de hoofdstad van de provincie Noord-Kaap en telt ongeveer 100.000 inwoners. In 2014 werd Kimberley een universiteitsstad na de komst van de Sol Plaatje-universiteit.

Informatie over Kimberley

Beste foto's & tips van Kimberley

'260145' door Jan10e '260145' door Jan10e

Zuid-AfrikaKimberley

Zuid-AfrikaKimberley

Big Hole

Jan10e

Dit mijngat bij de stad Kimberley is als je overland gaat van/naar Johannesburg vanuit de Kaap een aardige bezienswaardigheid. Neem de tijd voor de excursie hier. Er is een hangbrug gemaakt die over het gat hangt.... t'Is net alsof de stad binnenkort in het gat zal zinken. Het bijbehorende museum bevat de nog orignele huisjes en winkels (die ze hebben verplaatst naar deze locatie) uit de oude mijnwerkersstad. Zo kun je dus nog 'de saloon' binnenwandelen en oubollige schoenen in de etalage zien staan. Je waant je dus in de oude tjd. In het modern opgezette mijnmuseum dat gaat over het delven van de diamanten zijn er diamanten 'on show', is er een film met de geschiedenis van Kimberly en de diamantmijn en 'daal' je met een lift de mijn in. (is beetje disneyland, want is nep,maar goed gedaan) Kortom: trek zo'n 2 uur uit voor dit bezoek. Je zou er trouwens ook kunnen overnachten. Zag er aantrekkelijk uit. t'Is dat wij net al een nachtje in Kimberly hadden doorgebracht en op weg waren naar de volgende bestemming.

'389902' door Jeuser '389902' door Jeuser

Zuid-AfrikaKimberley

Zuid-AfrikaKimberley

Gevangenis, Kimberley

Jeuser

Onze aankomst in Kimberley. We verblijven naast het gevangenis complex (de naam ben ik u helaas verschuldigt, excuses hiervoor). Tot mijn grote verbazing kijken wij door het prikkeldraad recht in de ogen van de gevangenen. Geen hoge, dichte muren, maar simpelweg hekken met prikkeldraad. Gevangenen steken hun handen naar ons uit voor geld. Het complex waar wij in verblijven wordt schoongehouden door die gene die in de gevangenis goed gedrag vertoond. Tochneem ik mijn waardevolle spullen mee bij het verlaten van mijn kamer..

'105927' door lizet '105927' door lizet

Zuid-AfrikaKimberley

Zuid-AfrikaKimberley

The Big Hole

lizet

The Big Hole is de eerste en grootste handgegraven diamantmijn in Zuid Afrika. Er om heen ligt een soort openluchtmuseum, erg interessant. Ook Kimberley zelf is zeker de moeite waard. Breng vooral een bezoek aan de William Humphreys Art Gallery; de enige "Grade one" art gallery in Zuid Afrika!

Laat kaart zien