Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitbuiken in het laatste zonlicht

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Na te hebben ingecheckt bij het Kgalagadi Tent Camp gaan we aan het einde van de middag nog een stukje rijden. De keuze tussen links of rechts afslaan is altijd lastig, maar dit keer hebben we duidelijk de juiste keus gemaakt: Al heel snel zien we een paar auto's stil staan op de weg. Stapvoets rijden we ernaartoe, en wat wil het geluk? Vier cheetah's hebben midden op de weg een struisvogel gedood!

We hebben nog meer geluk want wij staan aan de goede en rustige kant van de weg. Bijna vooraan! Omdat het laat is en iedereen een stuk verder naar hun overnachtingsplek moet rijden dan wij hebben we het rijk al heel snel bijna voor onszelf!

Als bijna alle auto's vertrokken zijn, laten alle 4 de cheetahs zich tegelijk zien. Ze liggen heerlijk in de laatste zonnestralen uit te buiken, terwijl er eentje besluit toch nog net een beetje honger te hebben...

Tip voor het rijden in Kgalagadi: Een 4x4 is hier wel heel erg gewenst en ook is het raadzaam om de bandenspanning een paar bar omlaag te brengen (hoeveel precies weten ze in het park zelf bij de in- en uitgangen). Zoals je op deze foto ziet zijn de wegen erg zanderig!

Graag even vergroten