Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kieliekrankie Wilderness Camp in Kgalagadi

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Kgalagadi Transfrontier Park ligt in Zuid-Afrika en Botswana tegen de grens van Namibië aan. Vanuit Namibië kun je via Mata-Mata het park in. Wel is de bedoeling dat je minimaal twee nachten boekt (als je via Namibië erin wil en in Zuid-Afrika er weer uit gaat) om te voorkomen dat dit een doorgaande route wordt tussen Namibië en Zuid-Afrika. Dagjes mensen zijn geloof ik alleen toegestaan als je via dezelfde ingang in en uit het park gaat.

We overnachten niet in de grote restcamps maar in wilderness camps. De eerste twee nachten slapen we in Kieliekrankie Wilderness Camp. Dit is zo'n bijzondere ervaring dat het moeilijk is om dat gevoel goed te kunnen omschrijven.

Het kamp is gebouwd op een hoge duin waardoor de Kalahari wildernis rondom goed te zien is. Er zijn slechts 4 cabins voor bezoekers (en 1 voor de care-taker). De cabins zijn opgetrokken in rode steen en passen perfect in het mooie landschap. Ze zijn met houten palen ommuurd en hebben een terras op hoge palen waar je lekker in de zon kunt genieten van het prachtige uitzicht, een heerlijke braai en een adembenemende zonsondergang. Vanaf het terras is een kleine waterhole te zien waar niet veel activiteit was, maar waar wel regelmatig een luipaard wordt gespot..
De cabin was bij aankomst brandschoon, beschikt over een goede koelkast met vriesvak, kookplaat en barbecue op het terras. Alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden is aanwezig. De slaapkamer is eenvoudig en heeft twee 1-persoons bedden.

Bij aankomst komt onze care-taker ons gelijk begroeten en legt ons de regels van deze wildernis camp uit. Aangezien je midden in de natuur zit, zonder hekken eromheen is het niet toegestaan voor zonsopgang en na zonsondergang je buiten je cabin te begeven. Een alarmbel is aanwezig als het wild te dichtbij zou komen….
We rijden twee dagen in deze omgeving rond en zien indrukwekkende roofvogels, herten, gnoes en oryx. Helaas nog geen 'big cats' hoewel… als we een half uurtje eerder in ons wilderness camp terug waren geweest, hadden we oog in oog gestaan met een luipaard wat net langs ons terras was gelopen richting waterhole…. Je kunt soms pech hebben.

Braaien doen we elke avond gezellig op ons terras. We genieten van een lekker stukje vlees, een prachtige zonsondergang over de Kalahari woestijn, de volle maan die opkomt en een heerlijk warm bedje.

Al met al, voor ons echt een wildlife-experience!