Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kalahari woestijn image

Parend leeuwenpaar

Kalahari woestijn
Zuid-Afrika
Jan10e

Parend leeuwenpaar

We kiezen ervoor om de langst mogelijke route te rijden van Twee Rivieren naar Mata Mata. We hebben ons goed geinformeerd over de conditie van de gravelroad in het Kglagadi Transfrontierpark. We krijgen groen licht om met de Ford Fiesta die behoorlijk laag ligt deze route te rijden. De wegen zijn nl. kortgeleden geprepareerd. Maar zijn nog wel op heel veek plekken zandwegen. Zodra je hebt ingechecked krijg je het advies om de banden deels leeg te laten lopen. Met zachte banden is het comfortabeler rijden en minder kans om vast te komen zitten.

Aldus gaan we op deze safaridag eerst richting Nossob. Slaan echter bij Dikbaardskolk linksaf, steken dwars over naar Urikaruus en zijn dan op de route naar Mata Mata. Zijn natuurlijk vroeg vertrokken en gelijk in de ochtend is er een mooie ontmoeting met een groep leeuwen met jonkies erbij. We zien verder ook aardig wat ander wild. Het zicht is goed ook al zitten we niet in zo'n hoge safarijeep.

We hebben genoeg water, pak koekjes, crackers en wat fruit bij ons. Maar goed ook want na 6 uur zijn we pas bij Urikaruus. Heel mooi om door het duinenlandschap te rijden, maar nu volgen we weer de loop van een rivierbedding. En nemen alle afslagen naar de waterholes.

Bij een van de waterholes ligt er een leeuwenpaar onder de struiken. Een prachtige leeuw met zwarte manen met de kop fIer omhoog. . Het vrouwtje ligt te doezelen.

Maar dan staat ze op en verleid ze haar partner die daar maar al te graag op ingaat.

Ik zie alles gebeuren.
Staart opzij, lik over de rug,, liefkozende beet in de nek, de schreeuw van de leeuw...
En het kopschudden zo van, dat was effe lekker...

De foto's hebben verder geen uitleg nodig...
Heel bijzonder om dit in bijna slow motion te hebben kunnen zien.
Maar het duurt slechts een paar minuten.
Na afloop liggen ze weer te doezelen...

Wij nog dik 1,5 uur naar het kamp. We gaan maar weer eens verder.
Niets dat dit vandaag nog overtreffen kan...