Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Unieke overnachting in centrum Kaapstad

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Het centrum van Kaapstad is op zich niet heel bijzonder. Je vindt er een toeristenmarkt, een niet zo interessant kasteel en vooral kantoren. Long street is een uitzondering Down Town, en alhoewel enigszins toeristisch, kan het daar toch best gezellig zijn. Maar wat echt superleuk is, is overnachten in het Grand Daddy hotel. En dan niet in het hotel maar op het DAK!
Sinds begin dit jaar kun je namelijk in een airstream caravan overnachten op de instant camping die er is neergezet. Inclusief douche en toilet zijn ze zeer comfortbale ingericht. Met uitzicht op alle kantoren in de omgeving. Elke caravan is ingericht door een kunstenaar, kijk zelf eens op www.daddylonglegs.co.za. Heb er zelf nog niet geslapen, alleen rondgelopen, net voordat ze open zouden gaan. Het ziet er echt cool uit, inclusief openlucht bioscoop en bar.

Het hotel is sinds enige tijd in handen van de eigenaren die ook Daddy Loglegs verderop in de straat exploiteren. Die jongens hebben er verstand van. De kamers waren weliswaar niet groot maar wel erg leuk ingericht en met heerlijke bedden. Als je voor een paar dagen een kamer zoekt (of een caravan) is dit een prima plek.

Auto parkeren kan op straat (is uiteraard wel een risico, maar ik ondervond geen problemen) of anders in een parkeergarage vlakbij. De Grand Daddy heeft misschien ook wel parkeergelegenheid, dat weet ik niet precies.