Kaapstad foto's & tips

'285987' door sidonius '285987' door sidonius

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

4 roestbruine...Nobel

sidonius

Roestbruin vandaag, daar past deze foto wel bij. Vier bronzen roestbruine standbeelden van Zuid Afrikaanse Nobelprijswinnaars, met op de achtergrond de Tafelberg. De Nobelprijswinnaars zijn: Nelson Mandela, Pieter De Klerk, bisschop Desmond Tutu en Nkosi Luthuli. De beelden zijn in 2004 geplaatst in het gebied De Waterfront in Kaapstad.

'34017' door Ron Gessel '34017' door Ron Gessel

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid Afrika

Ron Gessel

Meer in de buurt van Kaapstad in Zuid Afrika.

'181201' door konne000 '181201' door konne000

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

12 Apostelen

konne000

Vanaf de Tafelberg loopt een bergketen zuidwaarts, waarop je 12 toppen kunt tellen. Hierdoor dus de naam 12 Apostelen. Erg mooi gebied.

'409507' door andresenmarianne '409507' door andresenmarianne

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Donkere schoonheid

andresenmarianne

De foto van deze donkere schoonheid heb ik in kaapstad waterfront gemaakt.Het was toen we de garden route hebben gemaakt. De mensen zijn er vriendelihjk en meestal erg vrolijk. Deze dame had geen bezwaar dat ik een foto van haar maakte

'457344' door JMoerkens '457344' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaapse Kerst

JMoerkens

Het is bijna kerst! En dat voel en zie je aan alles om je heen. Twee jaar geleden beleefde ik dat heel anders, namelijk in Zuid-Afrika. En hoewel men hun best gedaan had om de stemming er in te brengen, zoals door het plaatsen van deze kerstboom op het Waterfront in Kaapstad, ervoer ik de sfeer toch niet hetzelfde als normaal in Nederland. De hoge temperaturen voelden heerlijk, maar waren desastreus voor mijn kerstgevoel. Kaapstad is mijn favoriete stad, maar eerlijk gezegd was ik wél blij om met de kerstdagen zelf weer gewoon in ons koude Nederland te zijn. Met een gure wind die tegen de ramen sloeg, de verwarming vol open, en een glaasje glühwein in de hand ;-)

'456793' door MiekeLejeunevdVen '456793' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zonsondergang...Kaaps

MiekeLejeunevdVen

Aan de voet van de Tafelberg genieten we van 'n prachtige zonsondergang. Dat is nog eens een cadeautje op een van onze laatste dagen in het gezellige en mooie Zuid Afrika.

'184963' door Fransvdg '184963' door Fransvdg

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

De kabelbaan voor de.

Fransvdg

Als je Kaapstad bezoekt is de Tafelberg natuurlijk een van de grote toppers om te bezoeken. Met een kabelbaan kom je gemakkelijk boven. De wandeling kost duidelijk meer energie. Het uitzicht bij helder weer is prachtig. Je kijkt over de hele stad heen en kunt ook Robbeneiland bij goed weer duidelijk zien liggen.

'451957' door JMoerkens '451957' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

12 Apostelen

JMoerkens

Kaapstad: Mijn favoriete stad ter wereld (tot op heden). Een multiculturele smeltkroes met een enorme diversiteit aan gezichten. Van luxe winkelcentra tot krottenwijken, van bergketens tot glamourstranden. Telkens als je de stad denkt te kennen, verrast hij je weer. Één van mijn hoogtepunten aldaar was een privé-helikoptervlucht over de stad. Op deze foto zie je de stranden van Kaapstad, met de bergketen met de bijnaam 'De 12 Apostelen' als decor. Een spectaculair uitzicht! De foto is door het raampje van de helikopter gemaakt, waardoor hij wat blauw oogt. Wanneer ik dit echter probeer te corrigeren, vind ik dat de kleuren nog minder natuurlijk worden. Dus heb ik het zo gelaten. Dit is nu eenmaal hoe ik het zag :-)

'326791' door Kim21 '326791' door Kim21

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Honingvogel Kaap de..

Kim21

Tijdens een wandeling op Kaap de Goede Hoop stuitten we op deze mooie honingvogel. Het diertje bleef rustig zitten, zodat ik deze foto kon maken...

'460774' door MiekeLejeunevdVen '460774' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Prachtig uitzicht.

MiekeLejeunevdVen

Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad is een onderdeel van Table Mountain National Park.Het is een heuvelachtig landschap begroeid met struikgewas en zo'n 1500 soorten bomen, planten en bloemen. Vanuit Cape Point heb je 'n prachtig uitzicht over het zuidelijkste puntje van Afrika.

'486631' door Jan10e '486631' door Jan10e

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

V & A Waterfront

Jan10e

Vanaf Victoria & Alfred Waterfront in de namiddag zicht op Tafelberg. De wolken rollen over de berg naar beneden. Het gebouw op de kade is hotel Cape Grace. Ik vernam het duurste hotel aan de waterfront. Deze keer verblijf ik bijna 6 weken in Kaapstad. Wij logeren echter aan de andere kant in de zuidelijke suburbs. Elke keer als we naar de Citybowl of Waterfront gaan is dan ook een uitje. Verveelt nooit.

'494747' door JMoerkens '494747' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Hoop in Langa Townshi

JMoerkens

Tijdens een indrukwekkende wandeling door Langa Township, onderdeel van Kaapstad, bracht ik een bezoek aan Ikhaya Labantu Homeless Shelter. Ikhaya Labantu betekent "Het huis van de mensen". Hier worden gehandicapten, hulpbehoevende ouderen, maar vooral weeskinderen opgevangen. Ze worden hier voorzien van toezicht, warme maaltijden, en leren dingen zoals het verbouwen van groenten. Je kunt de plek bezoeken en ter plaatse een donatie geven. Doen! Het was een mooie plek waar hoop voor de toekomst de boventoon voerde. Deze jongen werd ook opgevangen in de shelter en was enorm aanhankelijk. Hij vroeg veel aandacht en een knuffel werd op prijs gesteld. Heel aandoenlijk! Zuid-Afrika is een complex land op maatschappelijk en politiek vlak, en dat voel je aan alles. Door een bezoek te brengen aan de keerzijde van het kosmopolitische Waterfront in Kaapstad, namelijk de immens grote townships, snap je beter wat de bron is van de problematiek. Maar het relativeert tegelijkertijd ook enorm om te zien hoe de mensen er gelukkig en vol liefde kunnen leven. Mijn bezoekje aan de shelter duurde maar een minuut of 20, maar maakte een levenslange indruk. De website van dit hartverwarmende initiatief is http://www.ikhayalabantu.com/ en via de website kun je ook een donatie doen.

'461033' door MiekeLejeunevdVen '461033' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Mooi meisje

MiekeLejeunevdVen

Bij Boulders Beach kun je niet alleen genieten van de pinguïns en aalscholvers, er liep ook een groepje mooi versierde meisjes rond waarvan dit er een is.

'501207' door JMoerkens '501207' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Betoverend Camps Bay

JMoerkens

Camps Bay is misschien wel het meest bijzondere strand dat ik ooit met eigen ogen zag. Het is prachtig gelegen aan de voet van de zogeheten 12 Apostelen, de bergketen met 12 toppen die vanaf de Tafelberg zuidwaarts loopt. Het water is er paradijselijk blauw en de sfeer is er relaxed. Bovendien zitten er restaurants en clubs van wereldklasse aan de boulevard. Geen wonder dus dat deze plek erg geliefd is om commercials op te nemen, films te draaien en foto-shoots te doen. En je bent hier binnen een half uurtje vanuit hartje Kaapstad! Ik twijfelde tussen stadsbeeld en landschap, maar omdat mijns inziens de 12 Apostelen hier de show stelen, heb ik hem maar onder de landschappen geschaard.

'459054' door twalia '459054' door twalia

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Waterfront

twalia

Het Victoria en Albert Waterfront is een van de drukst bezochte plekken van Kaapstad. En dat is niet voor niets. In de kleurrijke gebouwen zijn veel winkels en restaurants te vinden. Het is hiermee een belangrijke plek om te flaneren en uit te gaan. De foto is genomen vanaf de boot naar Robbeneiland. Op de achtergrond ligt de eveneens wereldberoemde tafelberg (inclusief tafelkleed ;-))

'247541' door Hessing '247541' door Hessing

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kapsel

Hessing

Tijdens onze dagelijkse strand wandeling in het plaatsje (strand) 20 km van Kaapstad zag ik dit meisje met haar mooie kapsel heerlijk spelend met haar klasgenootjes die een dagje met school uit waren, het strand is heerlijk hier en je kunt ver de in zee lopen, en het is een iedeale surf plek veel afrikaanen die dat ook doen tot zonsondergang en dat is gaaf om te zien.

'458791' door Ghislainedekkers '458791' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Vrijheid

Ghislainedekkers

Met de nieuwe editie van Columbus op de mat ga ik heerlijk verder met het plaatsen van mijn schitterende plaatsjes van Zuid Afrika. Blouberg strand geeft een super mooi uitzicht op de Tafelberg! De blauwe zee, het witte zand en de afrikaanse kindjes spelend in de koude zee maken voor mij dit plaatje uniek!

'164656' door Leeu '164656' door Leeu

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Romantisch!

Leeu

(Openen) (scan) Signal Hiil is de plek in Kaapstad waar de Zuid-Afrikanen naar toe gaan om te genieten van een mooie, warme, romantische en fantastische zonsondergang. Neem een hapje en een drankje mee en geniet!

'408258' door ivonne '408258' door ivonne

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Tafelkleed

ivonne

De Tafelberg is een belangrijke toeristische attractie in Kaapstad. Het hoogste punt op de Tafelberg is McLear's Beacon met 1086 meter. De berg heeft een kenmerkende platte bovenkant, en is ongeveer drie kilometer breed. Hij is van vanuit de weide omgeving te zien en is beeldbepalend voor de omgeving. Op de top heb je een prachtig uitzicht op Kaapstad, de kust en een aantal bergpieken. Ik ben een aantal dagen in Kaapstad geweest en kon slechts 1 keer echt de berg op. Vaak is de top bedekt met het zogenoemde tafelkleed, op deze foto goed te zien. Dan kun je dus niet naar boven Het is een mysterieus gezicht, maar heeft dus ook haar schaduwzijde.

'457736' door MiekeLejeunevdVen '457736' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaapse Pelsrob.

MiekeLejeunevdVen

Duikereiland is een Kaaps pelsrob -en vogel reservaat. Het grootste gedeelte v.d. zeehonden op Duikereiland zijn mannetjes die hun tijd uitzitten tot ze de leeftijd hebben bereikt waarop ze zich kunnen voortplanten.Van jan.tot maart zijn de dieren in de rui dan is het eiland het dichts bevolkt.

'457249' door Ghislainedekkers '457249' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Columbus

Ghislainedekkers

Lees net het thema voor December: "in de voetsporen van Columbus", zelf ga ik eens op zoek naar een foto maar kon het niet laten deze prachtplaat ook te delen en op te geven. Tijdens zonsondergang op zee is maakt mij altijd heel gelukkig! Vanaf waterfront in Kaapstad vetrokken en genoot ik hierna van dit uitzicht....heerlijk!

'553905' door sgtravel '553905' door sgtravel

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Snorkelen tussen de..

sgtravel

Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een bezoek aan het Kaapse schiereiland, met natuurlijk in het puntje kaap de goede hoop. In het dorpje Simonstad vind je één van de bekendste stranden, Boulders beach. Nu is dit geen goede plek om je strandlaken neer te leggen, maar wel één van de mooiste plekken om van dichtbij pinguïns te zien. Door middel van loopbruggen word je door het gebied geleid waar deze dieren zich bevinden. Het drukst is het op het strand zelf, het koppeltje op de foto had een rustiger plekje opgezocht. Als je ze van nog dichter bij wil bekijken is het hier mogelijk om een snorkelexcursie te boeken, je zwemt dan tussen de pinguïns. Hou er wel rekening mee dat het water erg koud is, ondanks dat je een drysuit aan hebt!!!

'421796' door robertmeerding '421796' door robertmeerding

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Airjaws

robertmeerding

In False Bay onder Kaapstad jagen witte haaien op jonge zeehonden van eind mei tot augustus. Deze haai ziet een decoy aan voor een jonge zeehond en springt uit het water om zn prooi te grijpen.

'486682' door JMoerkens '486682' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Weeskind in Langa...T

JMoerkens

Het was een indrukwekkende wandeling door Langa Township, een grote krottenwijk behorend tot Kaapstad. Hoewel er veel armoede heerst, is er een grote sociale cohesie en zie je veel mensen met een lach op hun gezicht. Toch is het leven er zwaar... Een hartverwarmend initiatief is de Ikhaya Labantu Homeless Shelter. Ikhaya Labantu betekent "Het huis van de mensen". Hier worden gehandicapten, hulpbehoevende ouderen, maar vooral weeskinderen opgevangen. Ze worden hier voorzien van toezicht, warme maaltijden, en leren dingen zoals het verbouwen van groenten. Je kunt de plek bezoeken en ter plaatse een donatie geven. Doen! Het was een mooie plek waar hoop voor de toekomst de boventoon voerde. Dit jochie wilde per se mijn camera vastpakken en keek wat boos toen ik dat niet toe stond. Ach.. een beetje assertiviteit kan geen kwaad wanneer je opgroeit op een plek als Langa Township. Deze knul gaat het wel redden denk ik zo! Ik vond deze excursie het meest indrukwekkend van heel mijn reis door Zuid-Afrika, omdat het je echt de keerzijde laat zien. Je voelt je er dichtbij de bevolking en de diepere laag van het land.